Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сформовано список дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, для забезпечення житлом та розмір необхідної субвенції

Дата: 12.07.2021 15:13
Кількість переглядів: 1121

Фото без опису

12 липня 2021 року у Великобурлуцькій селищній раді відбулося засідання комісії з питань формування пропозиції щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

В ході засідання, яке провів Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко, обговорювалося питання формування потреби щодо спрямування субвенції і підготовки відповідних пропозицій.

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року № 615 затверджено Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. 

Пріоритетними напрямками надання субвенції для нашої громади є виплата грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб. 
Пунктом 6 вищезгаданого Порядку виплати компенсації визначено, що за наявності кількох осіб з однаковою датою взяття на облік перевага надається особі старшого віку.
Станом на 12 липня 2021 року в Великобурлуцькій селищній раді на квартирному обліку перебувають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа в загальній кількості 22 особи, а саме: 20 дітей та осіб віком від 16 до 23 років, 2 особи віком від 23 до 35 років, особи старше 35 років на квартирному обліку не перебувають. Цих дітей було взято на квартирний облік відповідними рішеннями виконавчого комітету Великобурлуцької селищної ради та сільських рад. 

На засіданні комісії було схвалено список дітей, які перебувають на квартирному обліку у Великобурлуцькій громаді, та за яким може бути виплачена грошова компенсація. Також було визначено обсяги субвенції за напрямами. Виплата грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для осіб відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа – потреба на 20 дітей віком від 16 до 23 років становить 9148100,00 гривень. Потреба на 2 осіб віком від 23 до 35 років становить 780423,00 гривень, потреба на осіб старше 35 років відсутня. Загальна потреба становить 9928523,00 гривень. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних