Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чим сьогодні живе Малобурлуцький старостинський округ

Дата: 09.07.2021 14:52
Кількість переглядів: 480

Щорічно з приходом весни мешканці Великобурлуцької громади долучаються до проведення Всеукраїнської акції «За чисте довкілля», мета якої - забезпечення утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарне очищення, збереження об’єктів загального користування і створення умов, сприятливих для життєдіяльності.

У рамках цієї акції за період квітень-червень 2021 року у Малобурлуцькому старостинському окрузі було проведено Дні довкілля, під час яких навели порядок на територіях перед кладовищем в селі Малий Бурлук та біля місцевого ставу. Активну участь у прибиранні території навколо водойми брала сільська молодь. Жителі села зібрали сміття, вирубали поросль та вивезли все це на місце видалення відходів трактором, який виділило ТОВ «Зоря». Ще один трактор спланував прилеглу до водойми територію та розгорнув пісок. За допомогою техніки ТОВ «Зоря» також було ліквідовано несанкціоновані сміттєзвалища не території населених пунктів округу та обкошені узбіччя доріг, частково приведено до ладу дороги з ґрунтовим покриттям. Спецтехнікою Великобурлуцького КВКП «Водоканал» обкосили узбіччя доріг в селі Шевченкове.

Також за цей період у населених пунктах старостинського округу було замінено 4 лампи вуличного освітлення, що вийшли з ладу.

Як повідомив староста Малобурлуцького старостинського округу Сергій Рубіжанський, робітники, задіяні на громадських роботах, видалили поросль та сухостій на кладовищах, прибрали закинуті могили. Були відремонтовані та пофарбовані пам’ятники воїнам, загиблим в роки Другої світової війни, пам’ятний знак Герою Радянського Союзу Холоду М.М. та пам’ятний знак ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Обкошувалися закріплені території, парки, дитячі майданчики та узбіччя доріг.

Було виконано ремонт в приміщенні для книжкового фонду в Шевченківській сільській бібліотеці: пошпаклювали стіни, стелю та пофарбували.

Також у ІІ кварталі поточного року Офісом старости у селі Малий Бурлук проводилася робота зі зверненнями громадян щодо оформлення пільг, субсидій та соціальної допомоги; здійснювалися нотаріальні дії: посвідчення підпису та складання заповіту; здано до архіву документи постійного зберігання; виконувалося обстеження житлово-побутових умов громадян з подальшим складанням актів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.