Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Добрі справи для блага жителів села

Дата: 07.07.2021 16:21
Кількість переглядів: 599

Фото без опису

Однією із актуальних потреб у Великобурлуцькій громаді є сталий розвиток сільських територій. І багато в чому він залежить від активності та небайдужості самих жителів населених пунктів. Мешканці Шипуватого люблять і пишаються своєю малою батьківщиною. Відносно за короткий період часу, з квітня по червень цього року, село стало привабливішим, чистішим.

«В період проведення щорічної акції «За чисте довкілля» працівниками, прийнятими на період виконання громадських робіт, було висаджено понад пів сотні саджанців сосни, прибрано території парку та лікарні, біля будівлі сільського Будинку культури та біля пошти. Навели лад на кладовищах та прилеглих територіях. Відремонтували пам’ятник воїнам, загиблим у роки Другої світової війни», - розповідає староста Шипуватського старостинського округу Тетяна Демченко. - Побілили дерева в парку на території лікарні та бордюри. На клумбі в центрі села висадили 400 кущів петуній, які придбали за спонсорської підтримки депутата Великобурлуцької селищної ради Валентини Іванової, а також розсаду чорнобривців та майорів, вирощену  небайдужою жителькою села Надією Погрібняк».

Педагогічний колектив та  працівники Шипуватського ліцею старанно прибрали не лише територію біля свого закладу, а й значну ділянку узбіччя автошляху від станції Шипувате до села Шипувате протяжністю майже 2 км, позгрібали опале листя та видалили поросль.

Велику підтримку громада відчуває з боку керівництва місцевих сільгосппідприємств ТОВ «Зоря» та ТОВ «Колос Шипуватого». Так, навесні ними було виділено техніку, якою упорядкували та вивезли стихійні звалища в селі Шипувате. З настанням літньої пори ці господарства також надають допомогу в боротьбі з бур’янами.

В Шипуватській дільничій лікарні працівники ТОВ «Зоря» допомогли облаштувати пандус, а ТОВ «Колос Шипуватого» придбали та замінили 4 крани. Також дирекцією ТОВ «Зоря» для Шипуватського дитячого садочка, який на даний час відвідують 25 вихованців, було придбано нові розвиваючі іграшки та спортивний інвентар на суму близько 15 тисяч гривень.

Завдяки спільній злагодженій роботі працівників відділу благоустрою та комунальної власності Великобурлуцької селищної ради та Великобурлуцького району електричних мереж АТ «Харківобленерго» по вулиці Зарічна та вулиці Вишнева було виконано монтаж самоутримного ізольованого проводу та ремонт ліній вуличного освітлення.

Також у селі Шипувате замінено 25 ламп вуличного освітлення. Прибрали територію та покосили травостій біля водоймища «Комінтернівський став», а на стадіоні в центрі села пофарбували лавки та відремонтували захисну сітку.

У червні поточного року за ініціативи та безпосередньої участі Великобурлуцького селищного голови Віктора Терещенка, дирекції ТОВ «Зоря» та ТОВ «Колос Шипуватого» було проведено загальні збори жителів села Шипувате, на яких обговорили питання боротьби із несанкціонованими звалищами та організації вивозу побутового сміття у Шипуватському старостинському окрузі. Відтепер щосуботи з 8:00 до 12:00 год. по вулицях села Шипувате проводиться збір сміття, спеціальну техніку для цих цілей виділяє ТОВ «Зоря», а два підсобні робітники, прийняті на громадські роботи до селищної ради, займаються його погрузкою. Надалі в селі додатково планують встановити 12 контейнерів для збору сміття.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних