Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жителі Гнилиці Першої разом дбають про порядок у селі

Дата: 02.07.2021 11:02
Кількість переглядів: 614

Фото без опису

Жителі сіл та селищ Великобурлуцької громади продовжують наводити чистоту та порядок на своїх територіях. Квітучі клумби, прибрані вулиці та парки, стадіони та дитячі майданчики – це той мінімум, який потрібний, щоб пишатися своїм селом і насолоджуватися життям у ньому. Найменша дрібничка, зроблена у цьому плані кожним жителем приносить суспільну користь.  

«У Гнилицькому Першому старостинському окрузі в квітні та травні поточного року на громадських роботах тимчасового характеру працювали 5 осіб, а з червня працює дві людини. Завдяки цьому територія села Гнилиця Перша постійно підтримується у належному санітарному стані: знищуються бур’яни, випилюються та вирубуються чагарники біля проїжджої частини доріг та на узбіччях, прибирається територія біля могили загиблих воїнів в роки Другої світової війни, біля церкви та на кладовищах, ремонтуються об’єкти соціальної сфери. Здійснюємо обкошування домоволодінь, стежок та городів одиноких та одинокопроживаючих громадян похилого віку»,- розповідає староста округу Микола Віцота.

Продовжують в селі розпочату більше року назад справу по збиранню та вивезенню сміття від домоволодінь громадян. Завдячуючи підприємцю, члену виконавчого комітету Великобурлуцької селищної ради Олегу Бєлашову, який надає техніку, ця послуга для громадян є безкоштовною. Також за допомогою техніки, яку регулярно надає ТОВ «Зоря», місце для зберігання твердих побутових відходів завжди намагаються тримати в задовільному стані. 

В центрі села продовжують облаштовувати зону відпочинку. Навесні тут було висаджено 150 саджанців липи дрібнолистої та медоносної, а також близько 300 саджанців сосни кримської. В цьому брали участь працівники соціальної сфери села, громадські працівники, пасічники та небайдужі жителі. 

         Постійно організовують в селі дні благоустрою території, в яких беруть участь жителі. Біля спортивного майданчику, на земельній ділянці, підготовленій за допомогою місцевих одноосібників, облаштовано велику клумбу. На ній висаджено однорічні та багаторічні квіти: петунії, чорнобривці, айстри, ромашки, матіоли, піони, іриси, тюльпани, лілії, нарциси, волошки, маки. Зараз працюють над встановленням на спортивному майданчику спортивного снаряду (перекладини).

Працівники, прийняті на період виконання громадських робіт, також пофарбували лавки біля футбольного стадіону, на дитячих та спортивних майданчиках. Відремонтовано та пофарбовано поручні містка по вулиці Молодіжній.

Проведено в старостинському окрузі і поточний ремонт автобусних зупинок: ремонт покрівлі, штукатурка, фарбування та побілка. Заплановано відремонтувати 5 шахтних колодязів.

Регулярно проводиться ревізія ліхтарів вуличного освітлення, а саме: заміна зношених ліхтарів, заміна електропатронів та ламп освітлення. На сьогодні на території старостинського округу працює 83 ліхтарі.

«Продовжується в селі Гнилиця Перша робота з реставрації пам’ятки культури - храму Іоанна Предтечі. Дякуючи настоятелю отцю Дмитрію, меценатам та постійним прихожанам, проводиться його ремонт та будівництво. Восени минулого року було виготовлено та встановлено центральний купол. Наразі йдуть роботи по обштукатурюванню внутрішніх стін храму. Ми намагаємося по можливості, допомагати з благоустроєм прилеглої території,  обкошуємо траву та прибираємо будівельне сміття», – зазначив Микола Віцота.

З метою облаштування зони відпочинку «Першогнилицьке джерело», прибрали територію біля цілющого джерела, де в планах зробити на криницю зруб та навіс, а також побудувати купальню.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних