Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Великобурлуцькій громаді відзначили День молоді та День Конституції України

Дата: 29.06.2021 16:13
Кількість переглядів: 792

Святкові заходи відбулися  27 червня в селищі Великий Бурлук. А розпочалися вони о 17-й годині з патріотичного вело-флешмобу, організатором якого виступило управління освіти, культури та спорту селищної ради. До цього заходу, який в громаді проводився вперше, долучилися люди різного віку та статі. Веломаршрут пролягав центральними вулицями Великого Бурлука: Паркова, Центральна, Сонячна та по окружній дорозі. В супроводі автомобілів поліцейських офіцерів громади у святковий заїзд вирушили 48 любителів велосипедів, серед яких був і Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко. Найстаршим учасником вело-флешмобу виявився 65-річний Микола Іванович Пархоменко, а найменшим – шестирічний Павлик Хоменко. В ході урочистостей їм були вручені Подяки селищного голови та заохочувальні призи. Подякою та невеликим подарунком відзначили і найкреативніших учасників заїзду Яну Лавріненко та її п’ятирічну донечку Софійку, які разом здолали маршрут на одному велосипеді.

Урочисто-концертна частина свята проходила в парковій зоні селища. До присутніх з вітальним словом звернулися Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко, голова Куп’янської районної ради Ігор Коваленко та начальник управління освіти, культури та спорту селищної ради Олександр Мельников.

«Шановна громадо! Сьогодні, у переддень Дня Конституції України, ми відзначаємо ще одне свято – День молоді.  28 червня у далекому 1996 році був прийнятий основний закон нашої держави – Конституція. За висновками міжнародних експертів вона є однією з найкращих Конституцій в Європі. На жаль, для частини нашого суспільства це свято досі не набуло великого змісту, бо багато з того, що прописано в ній, не виконується в повній мірі: і право народу на надра, на землю, і безкоштовна освіта та медицина. З часу прийняття Конституції вже народилися нові покоління українців, і ми з вами відповідаємо перед ними за те, щоб наша держава розвивалася цивілізованим і демократичним шляхом. Бажаю, щоб ці часи настали найшвидше», - зазначив селищний голова.

Вітаючи зі святом молодь громади, Віктор Терещенко побажав їм залишатися активними, креативними і радіти життю.

 «У першій статті Конституції зазначено, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Тож нехай ці слова будуть викарбувані у наших серцях. А молодість – це пора вибору, це перспектива. Бажаю всім завжди залишатися молодими в душі. І нехай вам щастить в мирній Україні!» - звернувся до мешканців Великобурлуцької громади Ігор Коваленко.

Олександр Мельников побажав молодому поколінню мирного сьогодення, процвітаючого майбутнього, прекрасного настрою, кохання, перемог, які б стали запорукою життєвого успіху.

Найактивнішим представникам молодого покоління Великобурлуччини керівники вручили почесні відзнаки. За професіоналізм, майстерність, вагомий внесок у збереження і розвиток культури Великобурлуцької громади та популяризацію танцювального мистецтва Подяку селищного голови оголошено випускницям зразкового аматорського хореографічного колективу «Слов’яночка» Дар’ї Сорокіній та Дар’ї Лисяк.

Почесною грамотою Великобурлуцької селищної ради за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту територіальної громади та за І місце в Обласній спартакіаді «Козацькі розваги» відзначили Ярослава Стадніка та Михайла Демченка. Від селищного голови Віктора Терещенка ці спортсмени також отримали грошову винагороду.

З нагоди 25-річчя Конституції України та Дня молоді за творчу майстерність, внесок у розвиток культури громади Подяку начальника управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради, а також сертифікат на грошову винагороду вручили Єлизаветі Волкорєз, Дмитру Овдієенку, Богдану Шлику, Маргариті Молчан, Єві Придацькій, Аріні Куценко, Вірі Лелюк, Аліні Магафуровій, Вікторії Куценко, Захару Долі, Дар’ї Бабак, Діані Гонтар, Анні-Марії Іжик, Варварі Крюк, Анастасії Кравченко, Аліні Малихіній, Юлії Романенко, Софії Боровко. Подяки, сертифікати на грошову винагороду та заохочувальний подарунок отримали Юлія Доля та Віра Д’якова.

Софія Зуєва, Нікіта Костоглодов, Олександра Ситнікова, Софія Несен та Святослав Білий також отримали Подяки та заохочувальні подарунки.

Музично-розважальну програму свята підготували місцеві аматори сцени. Цього вечора звучали запальні пісні у виконанні солісток: Алли Солодкої, Діани Гонтар, Ірини Овсяннікової, Емелі Лузан, Анастасії Кравченко, Віки Бульби, Аліни Малихіної, Ірини Корсун, Олени Лузан.  А дівчатка зі старшої групи зразкового аматорського хореографічного колективу «Слов’яночка» подарували глядачам експресивний танець «Okay girls».

Впродовж  всього свята для прихильників здорового способу життя, як юних, так і дорослих, проводилися різноманітні спортивні змагання: швидкісне подолання дистанції на велосипеді, армреслінг, гирьовий спорт, перетягування канату. Переможці та учасники отримали заохочувальні призи.

Всіх присутніх також пригостили гарячим кулішом, а потім ще й запросили відпочити на дискотеці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.