Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Меморіалі Слави вшанували пам’ять загиблих в роки Другої світової війни

Дата: 22.06.2021 15:42
Кількість переглядів: 471

Фото без опису

80 років тому, 22 червня 1941 року, попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. Розпочалася німецько-радянська війна, яка тривала від 22 червня 1941 року до 8 травня 1945 року. ЇЇ бої стали одними з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття.

Щороку 22 червня, у День Скорботи, у Великобурлуцькій громаді вшановують пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала ця кривава війна. Сьогодні на Меморіальному комплексі Слави у селищі Великий Бурлук на згадку про них відбувся мітинг-реквієм. У заході взяли участь Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко, заступник селищного голови Андрій Чернявський, секретар селищної ради Альона Арестова, працівники структурних підрозділів селищної ради, представники громадськості.

«22 червня вся Україна згадує загиблих на полі брані, замучених і розстріляних у концтаборах, загиблих в окупації, померлих від ран  в післявоєнний час. Згадка про цю війну об’єднує всіх нас, хто воював, хто втратив своїх рідних, і хто знає про війну лише з підручників та фільмів. Пам’ять про той трагічний і героїчний період в історії нашої країни ми повинні передавати молодому поколінню, щоб подібна трагедія не повторилася  в майбутньому. Сьогодні на сході нашої держави знову триває війна, гинуть наші хлопці і дівчата, виборюючи незалежність України. Згадаймо в цей день всіх відважних героїв, які віддали життя заради миру і свободи на рідній землі. Слава їм і вічна пам'ять», - зазначив у своєму зверненні селищний голова.

Присутні на мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Другої світової війни та поклали квіти до підніжжя пам’ятника Батьківщині – Матері.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних