Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як утилізувати пластикове сміття з користю для громади

Дата: 16.06.2021 09:25
Кількість переглядів: 517

Фото без опису

Сучасне суспільство має багато досягнень, які суттєво полегшують життя людини, але не всі вони корисні. Зараз нам важко відмовитися від споживання пластику, бо він використовується майже у всіх упаковках продуктів харчування. Аби зменшити екологічну шкоду від використаних виробів з пластику, потрібно не викидати їх у смітник, а відправляти на переробку.

У Великобурлуцькій громаді ще восени 2020 року комунальним водопровідно-каналізаційним підприємством «Водоканал» було започатковано роздільний збір побутового сміття. На території підприємства обладнали цех, для якого закупили та встановили спеціальну установку з пресування використаних пластикових пляшок. Працює на цій установці робітник КВКП «Водоканал» Андрій Сємєнцов.  А в самому селищі Великий Бурлук встановили контейнери для збору відходів з пластику.

І ось 15 червня поточного року першу партію зібраної вторинної сировини загальною вагою 1719 кг та на суму 14 тисяч 604 грн було відправлено до ТОВ «Укрекологія-Харків» для подальшої переробки. Вказані  кошти надійдуть на рахунок КВКП «Водоканал» та будуть спрямовані на придбання нових контейнерів для збору пластикових відходів. Їх планують встановити у інших населених пунктах Великобурлуцької громади.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних