Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Питання організації роботи відділу соціального захисту населення Великобурлуцької селищної ради розглянули на щотижневій робочій нараді

Дата: 28.05.2021 13:32
Кількість переглядів: 568

Робочу нараду з працівниками апарату та керівниками структурних підрозділів селищної ради провів 26 травня Великобурлуцький селищний голова  Віктор Терещенко.  

Відділ соціального захисту населення Великобурлуцької селищної ради забезпечує реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення Великобурлуцької громади. Після реорганізації управління соціального захисту населення Великобурлуцької районної державної адміністрації частину його завдань та функцій було передано до  відділу селищної ради, в якому працює 6 осіб.

Відділ здійснює прийом документів на призначення державних соціальних допомог, компенсацій, грошових виплат, пільг, субсидії та інших соціальних виплат, встановлених законодавством.

«З початку 2021 року, станом на 25 травня, спеціалістами відділу соціального захисту населення прийнято 916 заяв, з них 362 - державних допомог, 383- субсидій, 171- пільг та надано близько 800 консультацій. З 01 березня 2021 року заяви з необхідними документами приймаються виключно з формуванням електронної справи із застосуванням програмного комплексу «Соціальна громада». Таких заяв було прийнято 277 штук»,- повідомила на нараді начальник відділу Світлана Ромаза.

Відділ також здійснює облік розрахунків компенсаційних виплат перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення окремих категорій громадян залізничним транспортом та автомобільним транспортом. Для забезпечення пільгового перевезення громадян обсяг фінансування на 2021 рік становить: по залізничному транспорту - 132,2 тис. грн, по автомобільному транспорту - 250 тис. грн.

Здійснюється облік відшкодування ПАТ «Укртелеком» за надані послуги звязку пільговим категоріям громадян. Обсяг фінансування на 2021 рік становить 21,172 тис. грн.

Здійснюється облік розрахунків виплати компенсації фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. Обсяг фінансування на рік становить 218,490 тис. грн. Станом на 25 травня виплачено компенсацій на догляд 91,086 тис. грн.

«Проводимо роботу по особам, які потребують влаштування у будинки-інтернати для громадян похилого віку та інвалідів, та займаємося підготовкою пакету документів для їх влаштування у ці заклади. На сьогоднішній день влаштовано 1 особу до КУ «Вовчанський геріатричний пансіонат», 2 особи - до КУ «Хорошевський геріатричний пансіонат», - зазначила Світлана Ромаза.

Відділом соцзахисту населення селищної ради вживаються заходи реагування на звернення та повідомлення про вчинення домашнього насильства та проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота по запобіганню та протидії домашньому насильству. Так, на сьогодні з 15 повідомлень, що надійшли до Великобурлуцької селищної ради з початку поточного року, 13 - щодо скоєння  домашнього насильства стосовно жінок. Всіх цих жінок було проінформовано про можливість скористатись послугами КУ «Кризовий соціальний центр для жінок», але жодна з них не виявила такого бажання.

Здійснює відділ і повідомну реєстрацію колективних договорів підприємств, установ та організацій, розглядає їх на відповідність законодавству, а у разі виявлення порушень надаються рекомендації стосовно їх усунення.

Спільно з Комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування» відділ проводить роботу з питання надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, та не здатні до самообслуговування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.