Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Дата: 24.05.2021 15:41
Кількість переглядів: 1189

Діючими Міжнародними медико-санітарними правилами, прийнятими 58-ою Асамблеєю Всесвітньою організацією охорони здоров'я 23.05.2005, та постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2011 № 893 «Про затвердження Правил санітарної охорони території України» визначено умови та затверджено форму для видачі міжнародного свідоцтва про вакцинацію або профілактику.

Зокрема така форма містить інформацію з персональними даними людини (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, стать, національність тощо), а також інформацію про вакцинацію (назва вакцини, дата вакцинації тощо).

Важливо зазначити, що свідоцтва є дійсні лише в тому випадку, якщо вакцина дозволена до використання ВООЗ.

Окрім цього, на разі Міжнародними медико-санітарними правилами передбачено, що свідоцтва мають видаватись у паперовій формі англійською або французькою мовою (а також можуть бути додатково заповнені на іншій мові, наприклад, на українській) та бути підписаними відповідним медичним працівником і скріпленими штампом закладу охорони здоров’я.

За потреби і запитом людини заклад має їх надрукувати та оформити (на жовтому папері згідно із вимогами) для подальшого пред’явлення людиною при перетині державного кордону в паперовому варіанті.

Свідоцтво заповнює та підписує практикуючий лікар-клініцист чи інший уповноважений медичний працівник, що здійснює контроль за введенням вакцини або застосуванням засобу профілактики ( у т. ч. може підписувати сімейний лікар). На свідоцтві обов’язково має бути проставлений офіційний штамп закладу охорони здоров'я та підпис лікаря.

Свідоцтво заповнюється, роздруковується та засвідчується лише на прохання пацієнта (його законного представника) для подальшого пред'явлення за місцем вимоги (органам прикордонної служби іноземних держав для безперешкодного перетину кордону) з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Написання прізвища та імені англійською мовою здійснюється відповідно до даних, зазначених у паспорті громадянина України для виїзду закордон або, у разі його відсутності, на підставі документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство з урахуванням вимог Таблиці транслітерації українського алфавіту латиницею, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2010 № 55.

Будь-які зміни свідоцтва, виправлення або незаповнення певної частини зроблять його недійсним.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію є індивідуальним підтверджуючим документом і не може використовуватися для груп осіб.

Якщо особа (пацієнт) з поважних причин не може засвідчити Міжнародне свідоцтво про вакцинацію власноручним підписом, то його можуть засвідчити її (його) законні представники.

У разі наявності абсолютних протипоказань до проведення щеплення або профілактики свідоцтво не заповнюється, а на вимогу пацієнта (його законного представника) надається письмове роз'яснення українською та/або англійською мовою з вичерпним переліком підстав такого рішення, яке надаватиметься пацієнтом за місцем вимоги.

Якщо особа (пацієнт) вакцинується кількадозною вакциною, свідоцтво видається лише після отримання останньої дози.

Термін дії свідоцтва продовжується до дати, зазначеної конкретно для проведення вакцинації або профілактики.

 

Адміністрація КНП «Великобурлуцький Центр ПМСД»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.