Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всі споживачі повинні обов’язково укласти договір із надавачем послуг на вивезення твердих побутових відходів

Дата: 24.05.2021 08:28
Кількість переглядів: 810

Фото без опису

Великобурлуцьке КВКП «Водоканал» повідомляє суб’єктів підприємницької діяльності, власників об’єктів житлової нерухомості, мешканців смт Великий Бурлук про необхідність укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів.

Відповідно до частини 2 статті 35 -1 ЗУ «Про відходи» Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 17 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» громадяни зобов’язані дотримуватись правил благоустрою територій населених пунктів.

Згідно з частиною 1 статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Одночасно повідомляємо що відповідно до договору на виконання послуг з вивезення побутових відходів на території Великобурлуцької селищної ради від 11.09.2020 року виконавцем послуг із збирання та вивезення твердих побутових відходів з території Великобурлуцької селищної ради є Великобурлуцьке КВКП «Водоканал».

Тому Великобурлуцьке КВКП «Водоканал» попереджає юридичних та фізичних осіб смт.Великий Бурлук щодо необхідності до першого червня поточного року укласти договір із надавачем послуг на вивіз твердих побутових відходів.

Відсутність у фізичної особи, юридичної особи, підприємця договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та  тягне за собою адміністративну відповідальність.

При виявленні фактів порушення вищевказаних Законів  уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких до порушників буде відкриватись адміністративне провадження.

Відповідно до статті 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн.) до вісімдесяти (1360 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти (850 грн.)  до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Додатково інформуємо, договір про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів можна укласти в приміщенні Великобурлуцького КВКП «Водоканал» за адресою смт Великий Бурлук, вул. Шевченко,16.

У випадку не підписання Вами договору про вивезення побутових відходів з надавачем послуги Ви будете притягнуті до адміністративної відповідальності відповідно до статті 42 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” та статті 152 кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних