Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для благоустрою Великобурлуцької громади задіяна нова спецтехніка

Дата: 18.05.2021 13:37
Кількість переглядів: 1038

Фото без опису

Благоустрій території є одним з пріоритетних напрямків роботи у Великобурлуцькій громаді, бо саме від нього залежить рівень комфорту життя мешканців всіх сіл та селищ.

Одним з важливих напрямків роботи з наведення порядку на території громади є покіс трави, включно з карантинними рослинами, як у самих населених пунктах, так і на узбіччях доріг. Регулярні заходи в цьому напрямку дозволяють захистити жителів громади від сезонної алергії на амброзію та інші небезпечні рослини, робить територію громади більш облаштованою та комфортною.

Виконання завдання з покосу трави – це взаємна сфера відповідальності і кожного мешканця, і комунальних служб. Для виконання таких робіт Великобурлуцьким комунальним водопровідно-каналізаційним підприємством «Водоканал» у поточному році придбано нову спецтехніку - косарку-мульчер STARK KDL-160. Кошти на її придбання були виділені з бюджету Великобурлуцької селищної ради відповідно до Програми благоустрою смт Великий Бурлук на 2021 рік. Обслуговуватиме трактор з навісним обладнанням косарки-мульчера тракторист підприємства Олег Нестеренко.

Про технічні характеристики та особливості роботи нової техніки розповів директор КВКП «Водоканал» Олександр Пономар. Він зазначив, що косарка-мульчер, яка вироблена у Литві за європейськими стандартами, має ряд переваг: зрізає траву і дрібну поросль, подрібнює їх і одночасно  прикатує. Вона дозволяє виконувати обкіс як рівного узбіччя, так і схили під кутом до 60°, може йти і за трактором, і з його бічної сторони. Все керування процесом  тракторист виконує безпосередньо з кабіни. При цьому всі роботи на дорозі здійснюються з дотриманням нормативів техніки безпеки праці: водії та пішоходи захищені від випадкового влучення камінчика чи гілочки з-під працюючої техніки.

Також для видалення порослі на узбіччях доріг у Великобурлуцькій громаді задіють новий кущоріз, який був придбаний дещо раніше за підтримки державного фонду регіонального розвитку в рамках реалізації проєкту «Тільки разом зробимо село привабливим».

«Кущоріз, що працює на базі трактора МТЗ-82, зрізає поросль до 10 см в діаметрі. Працюватиме на цій техніці молодий, але старанний і технічно грамотний тракторист Сергій Цвіренко. Він безпосередньо і виконав всі роботи по збору та монтажу навісного обладнання кущоріза»,  - зазначив Олександр Пономар.

17 травня на новій техніці здійснили перший пробний пуско-налагоджувальний виїзд, а вже відсьогодні  вона працює на повну потужність у населених пунктах громади. Зокрема, виконують обкіс трави на узбіччях дороги в напрямку від смт Великий Бурлук до станції Бурлук, села Жуків Яр та до села Плоске. Кущоріз працює на автошляху Великий Бурлук – Харків. Як зазначив Олександр Пономар, спочатку техніка працюватиме на дорогах, що визначені як шкільні маршрути, а надалі застосовуватиметься по всіх населених пунктах Великобурлуцької громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних