Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’ятка у разі виявлення вибухонебезпечних предметів

Дата: 14.05.2021 11:41
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

Впродовж року фахівці Групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Харківській області проводять обстеження, вилучають та знищують вибухонебезпечні предмети часів минулих війн, яких ще чимало знаходять на території нашої області. Так, лише за минулий рік піротехніками було виявлено та знищено 30 застарілих боєприпасів: артилерійські снаряди 8 одиниць; мінометні  міни 21 одиниця; авіабомба ФАБ-100 1 одиниця. З приходом тепла частішають випадки виявлення різноманітних боєприпасів часів минулих війн (авіаційні бомби, артилерійські снаряди, міни, гранати, патрони та інші). На боєприпаси можна натрапити у будь-якому місці, гуляючи лісом, перебуваючи біля водойми  чи проводячи сільськогосподарські роботи.

Зовнішній вигляд боєприпасів від тривалого перебування в ґрунті або у воді змінюється, вони під впливом вологи деформуються, іржавіють, однак, вибухові речовини боєприпасів містять сполуки, які навіть після довготривалого перебування у землі чи воді не втрачають здатності вибухати. Тому, в разі виявлення вибухонебезпечного предмету в жодному разі – не торкайтеся його, адже при вибуху утворюється велика кількість осколків, які розлітаються від сотень метрів до кілометрів за секунду. Зважаючи на небезпеку, яка становить загрозу людському життю, знешкоджувати боєприпаси мають право лише спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають практичні навички роботи з вибуховими речовинами.

Тому, щоб уникнути нещасних випадків, рятувальники застерігають громадян одразу повідомити до Служби порятунку про знахідку. В жодному разі не беріть незнайомі предмети до рук, не намагайтесь їх розібрати. Огородіть місце знахідки та негайно повідомте за номером «101»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних