Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Триває тісна співпраця громади та поліції заради створення безпечного середовища

Дата: 12.05.2021 09:36
Кількість переглядів: 992

   

  Наказом Національної поліції України від 24.07.2019 № 740 на території Харківської області запроваджено пілотний проєкт «Поліцейський офіцер громади», який є новою моделлю взаємодії громади та поліції на місцях та націлений на створення безпечного середовища та налагодження довіри громади до поліції.

      З 08 січня 2020 року територію Великобурлуцької територіальної громади, а це 51 населений пункт із загальною кількістю мешканців понад 15 тисяч осіб, обслуговують два поліцейських офіцери громади: майор поліції Віталій Пономар та старший лейтенант поліції Олексій Кормілець. Зважаючи на те, що протяжність від крайньої до крайньої точки території громади складає 69,2 км, для швидкого реагування на повідомлення та звернення громадян кожен поліцейський громади Національною поліцією України забезпечений службовим автомобілем. У середньому за добу поліцейський, виконуючи свої службові обов’язки, проїжджає 50-70 км, а за місяць - близько  1500 км.

   Як повідомив майор поліції Віталій Пономар, у поточному році поліцейські відреагували на 52 виклики мешканців Великобурлуцької громади. Найчастіше до них надходять повідомлення про факти вчинення домашнього насильства, про порушення меж між земельними ділянками та сварок з сусідами. На сьогоднішній день вже розглянуто 84 повідомлень та звернень громадян.

   З метою підтримки публічної безпеки на території громади поліцейськими офіцерами вживаються заходи адміністративного реагування щодо осіб, які вчиняють правопорушення. Так, з початку 2021 року складено 27 протоколів про вчинення адміністративного правопорушення. Проводиться профілактична робота з водіями та пішоходами у сфері безпеки дорожнього руху, виконуються перевірки дотримання вимог дозвільної системи власниками, які мають дозволи на зберігання зброї, здійснюються перевірки осіб, які перебувають на профілактичних обліках ОВС.

    Також у І кварталі 2021 року поліцейськими офіцерами Великобурлуцької громади було проведено 8 профілактичних бесід з школярами у закладах загальної середньої освіти, а також захід «Зарядка з поліцейським».

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.