Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Попереду – завершення навчального року, проведення ЗНО та вступна кампанія 2021

Дата: 11.05.2021 15:51
Кількість переглядів: 1063

Фото без опису

В умовах пандемії пріоритетним завданням МОН є проведення сесії ЗНО у 2021 році в безпечних умовах для всіх учасників. Саме тому МОЗ з МОН погодили пріоритетність вакцинації для працівників освіти, які залучені до проведення тестування. Також у всі пункти тестування буде закуплено дезінфікуючі засоби для обробки рук учасників тестування, дезінфікуючі засоби для обробки поверхонь пунктів тестування, засоби індивідуального захисту для відповідальних працівників пунктів тестування та медичних працівників. Про це в ході щотижневої наради, що відбулася сьогодні, 11 травня, у Великобурлуцькій селищній раді, повідомив начальник управління освіти, культури та спорту Олександр Мельников.

Він також зазначив, що учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження ДПА. Відповідний закон № 5014 від 13 квітня 2021  року ухвалила Верховна Рада України. Ініціатива покликана мінімізувати ризики захворювання на COVID - 19 під час оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Учні 4 і 9 класів звільнені від ДПА в цьому навчальному році наказом МОН від 03 березня 2021 року № 273. Рішення було ухвалено через погіршення ситуації з COVID – 19 і установлення режиму надзвичайної ситуації.

Учням, звільненим від ДПА у документі про освіту робитимуть  запис «звільнений». Учні, які за результатами річного оцінювання з усіх предметів, що вони вивчали у 9 класі, мають результати навчання високого рівня (10,11,12 балів) отримують свідоцтво про базову середню освіту з відзнакою.

Окрім того, законодавчими змінами передбачено, що учні, які завершують  здобуття повної ЗСО у 2020/2021 навчальному році, мають право пройти ДПА у формі ЗНО за власним бажанням.

ЗНО-2021 відбудеться у заплановані терміни, незалежно від рівня епідемічної небезпеки у регіонах. Основна сесія ЗНО триватиме з 21 травня по 15 червня 2021 року. Додаткова  - з 29 червня по 16 липня 2021 року.

Закінчується навчальний рік у закладах загальної середньої освіти 4 червня 2021 року.

«Мережа закладів загальної середньої освіти Великобурлуцької  громади налічує 12 ліцеїв. У поточному році їх закінчують 73 випускники: Андріївський ліцей - 9, Гниличанський – 3, Григорівський – 5, Підсереднянський – 9, Шипуватський – 8, Великобурлуцький -39. У Катеринівському, Площанському, Хатнянському, Першогнилицькому, Новоолександрівському та Червонохвильському ліцеях випускники відсутні.- розповів Олександр Мельников. - Виявив бажання проходити ДПА у формі ЗНО 1 учень Григорівського ліцею. Після отримання від УЦОЯО результатів ДПА у формі ЗНО буде видано свідоцтво про здобуття повної ЗСО із зазначенням таких результатів у відповідній графі обліку додатку. Всі інші, які не виявили бажання проходити ДПА у формі ЗНО, отримують свідоцтва про повну загальну середню освіту, у тому числі додаток, із записом «звільнений», у відповідній графі бланку додатку. Здобувачі освіти, які претендують на нагородження золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» або срібною медаллю «За досягнення у навчанні» та звільнені від ДПА, за Законом мають право на отримання таких медалей без проходження ДПА».

Також Олександр Мельников у своєму виступі детально зупинився на предметах, які обрали для здачі ЗНО діти з Великобурлуцької громади, термінах та місцях його проведення. У 2021 році наші випускники здаватимуть ЗНО з 8 предметів:

21 травня  – хімія (у м. Харків);

25 травня – англійська мова ( у м. Куп’янськ);

28 травня - математика ( у м. Куп’янськ, смт Ківшарівка);

01 червня – українська мова та література (у м. Куп’янськ, смт Ківшарівка);

04 червня – історія (у м. Куп’янськ);

07 червня – фізика (у м. Харків);

10 червня – біологія (у  м. Куп’янськ);

15 червня – географія ( у м. Куп’янськ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних