Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні на Великобурлуччині вшановують пам’ять жертв Другої світової війни

Дата: 08.05.2021 19:21
Кількість переглядів: 628

Фото без опису

8 травня, у День пам’яті та примирення, у Великобурлуцькій територіальній громаді проходили урочисто-меморіальні заходи. Мітинги-реквієми та покладання квітів відбулися зранку у селищі Великий Бурлук на Меморіальному комплексі Слави та біля пам’ятника загиблим воїнам-залізничникам, а також на Меморіальному комплексі у селі Плоске.

У цих заходах взяли участь Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко та його заступник Андрій Чернявський, секретар Великобурлуцької селищної ради Альона Арестова, керівники управлінь та відділів селищної ради, представники Великобурлуцької організації ветеранів України та Великобурлуцької спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), громадськості.

У своєму зверненні до присутніх Віктор Терещенко висловив глибоку вдячність всім, хто у роки Другої світової війни врятував світ від нацизму. «Згадка про цю страшну війну об’єднує всіх нас: хто воював на фронтах і самовіддано працював в тилу, хто втратив у ній своїх рідних і близьких,  хто знає про цю війну лише з підручників історії. Згадуємо ми сьогодні і п’ять з половиною тисяч наших земляків-великобурлучан, які пожертвували своїм життям заради миру та свободи прийдешніх поколінь. Кожен з них є прикладом мужності і героїзму. Наше головне завдання – доносити до сучасної молоді правду про історію,  щоб більше ніколи чорні хмари війни не закривали небо нашої Вітчизни»,- зазначив селищний голова.

Учасникам бойових дій, ветеранам, усім жителям громади він побажав міцного здоров’я, добробуту й злагоди. А головне – щоб швидше закінчилася війна на сході України, щоб всі жили у мирній, єдиній і незалежній державі.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-визволителів, ветеранів, які не дожили до сьогоднішнього дня, усіх жертв Другої світової війни та патріотів, які віддали своє життя за рідний край. До обелісків та пам’ятників було покладено вінки та живі квіти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних