Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Харківщина вийшла з «червоної» зони карантину. Айна Тимчук

Дата: 06.05.2021 08:13
Кількість переглядів: 597

 

Голова Харківської ОДА повідомила про те, що з 00:00 6 травня на території області скасовується «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.

Відповідне рішення було ухвалене 5 травня під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«На сьогодні ситуація в Харківській області стабілізується, наразі маємо показники, які дозволяють вийти з «червоної» зони, і маємо таку тенденцію ще з минулого тижня. Фіксуємо зниження захворюваності за тиждень більш ніж на 30%», - зазначила голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук.

Відповідно до пункту 3 Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на території Харківської області запроваджено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

У «жовтій» зоні забороняється:

- проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території або наповненістю залів понад 50% місць. Організатори заходів відповідальні за нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціювання для дотримання дистанції не менш ніж 1,5 метра.

- Діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

- приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць;

- проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо;

- робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування, крім діяльності з надання послуг громадського харчування зі здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій ніж 2 метри за сусіднім столиком та більш як 4 особи за одним столом;

- діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів і у яких: не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції не менш ніж 1,5 метрів; обслуговуються покупці без вдягнених масок; не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери; не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту;

- діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливості обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку 1 особа на 10 кв. метрів загальної площі приміщення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.