Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини Червонохвильського старостинського округу

Дата: 28.04.2021 15:57
Кількість переглядів: 861

 

До Червонохвильського старостинського округу Великобурлуцької селищної ради входять території чотирьох населених пунктів: селище Червона Хвиля, селище Зелений Гай, селище Куп’єваха та селище Нова Олександрівка. Загальна кількість населення - 1261 особа.

Посаду старости округу з 21 січня поточного року обіймає Алла Клейн. Щоденно до неї за допомогою, консультаціями чи порадами звертаються жителі округу. «Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання їх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти та спорту, житлово-комунального господарства, права на працю та медичну допомогу. - розповідає староста. – Постійно допомагаємо мешканцям у оформленні субсидій та соціальних допомог, видаємо довідки. Разом із фахівцями служби у справах дітей та сім’ї Великобурлуцької селищної ради, Великобурлуцького селищного центру соціальних служб, поліцейськими офіцерами громади відвідуємо родини, які перебувають у складних життєвих обставинах. З метою налагодження нормальних взаємовідносин у  цих сім’ях проводимо з ними виховні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у побуті».

Одразу після призначення на посаду Аллі Клейн довелося вирішувати ряд проблем: терміново ремонтувати газовий котел у амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селищі Червона Хвиля та виконувати заміну електропроводки у приміщенні колишньої сільської ради, де зараз розташовується офіс старости. «За один день придбали і встановили необхідні запчастини для котла та поновили подачу тепла, а за допомогою у організації ремонту згорілої в офісі електропроводки довелося звертатися до Великобурлуцького селищного голови Віктора Терещенка. Всі роботи у приміщенні виконані були у найкоротший термін та якісно, за що дуже вдячні Віктору Миколайовичу», - зазначила Алла Клейн.

Слова подяки за підтримку та взаєморозуміння вона адресувала і директору ДПДГ «Пантелеймонівське» Ігорю Дмитрієву. В зимовий період це господарство надавало допомогу у розчищенні доріг по населених пунктах старостинського округу від снігу та посипані їх піском під час ожеледиці. З початком весни неодноразово виділяли автотранспорт для навантаження і вивезення сміття та вирубаної порослі. Зокрема, у рамках щорічної акції «За чисте довкілля» великий об’єм робіт було виконано біля ліцею та на стадіоні у селищі Червона Хвиля. Також до Великодня по всіх селах на кладовища завезли пісок. Прийшли на допомогу працівники господарства і під час ліквідації пориву водопроводу у сільській амбулаторії: спочатку відкачали з підвалу та вивезли асенізаційним автомобілем 15 бочок води, а потім поладнали і саму пошкоджену трубу.

Вдячні червонохвильці і начальнику Великобурлуцького гідровузла Анатолію Шаповалову, який на своєму власному тракторі порозчищав узбіччя дороги, що йде через село до дамби водосховища.

На даний час на території Червонохвильського старостинського округу продовжують наводити санітарний порядок. Прибрані всі закріплені території за дитячим садком, ліцеєм, магазинами, амбулаторією, а також територія біля пам’ятника воїнам-визволителям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.