Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Гнилиці Першій створюють комфортну зону для відпочинку

Дата: 23.04.2021 11:35
Кількість переглядів: 968

Розпочали «зелену справу» у Гнилицькому Першому старостинському  окрузі Великобурлуцької селищної ради навесні 2019 року, висадивши півтори сотні декоративних дерев – лип, каштанів, горобини, глоду  на спортивно-ігровому майданчику, який обладнали спільними зусиллями. Деревця здебільшого прижилися, але територія, на якій, до речі, колись було сміттєзвалище, мала місце для нових насаджень.

Нинішньої весни на пропозицію старости округу Миколи Віцоти відгукнулися працівники офісу, місцеві пасічники Валерій Кравченко, Віктор Плужник, Володимир Завгородько, Валентин Кравченко, небайдужі жителі громади. Для озеленення території відпочинку вони придбали майже двісті саджанців липи коротколистої та медоносної, які були висаджені на спортивно-дитячому та ігровому майданчиках у центрі села, біля ФАПу, алеєю біля школи. Знайшлося місце і для понад трьох сотень корінців сосни кримської, які надав майстер лісу Великобурлуцького лісництва Анатолій Пащенко. Вічнозелені деревця висадили у дев’яти рядах  по 23 саджанці  біля місцевого стадіону, інші – на схилах ярів, біля ставків та ФАПу.

У цій копіткій справі допомагали старостинському округу працівники на громадських роботах Марина Чуприна, Євген Малишко, Людмила Пристенська, Зоя Варавіна та Ігор Гуменюк. Щоб саджанці декоративних дерев прижилися на гниличанській землі, одноосібник Іван Курочка своїм трактором підвозив воду. Також на території майданчика вирішили ще й розбити клумби для квітів, у чому допоміг одноосібник Дмитро Курочка та Сергій Божко, який здійснив механічний обробіток ділянки. Всі трудилися із задоволенням, маючи надію, що цей куточок стане окрасою округу, а висаджені дерева потягнуться кронами угору, утворивши затінок від палючого сонця.

Значну роботу виконали працівники на громадських роботах,  звільнивши  від порослі вулиці села, територію біля кладовищ, допомогли навести лад біля місцевого храму Іоанна Предтечі. 

Заздалегідь до Великодніх свят було завезено на кладовище пісок, про що потурбувався  член виконкому Великобурлуцької селищної ради Олег Бєлашов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.