Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини Новоолександрівського старостинського округу

Дата: 21.04.2021 13:48
Кількість переглядів: 578

Фото без опису

До Новоолександрівського старостинського округу Великобурлуцької селищної ради входять п’ять населених пунктів: с. Нова Олександрівка, с. Шевченкове, с. Красне, с. Лозове, с. Полковниче. На даний час на території округу зареєстровано 524 особи, а фактично проживає 268.

На території округу функціонують установи: ФАП, поштове відділення, Будинок культури, бібліотека, офіс старости.

«Першочергове прохання, з яким до мене одразу після призначення на посаду у лютому цього року звернулася громада, - виділення пасовища для випасу худоби»,- розповідає  староста округу Віра Маренич. - Вже на початку березня провели збори жителів села і оформили необхідну документацію, передали її на розгляд до відділу землеустрою селищної ради».

В центрі села Нова Олександрівка знаходиться водогін, що забезпечує водою ліцей, є водорозбірна колонка, якою мають змогу користуватися всі жителі. У березні вона вийшла з ладу, але завдяки турботі старости були закуплені запчастини та відновлено її роботу. Подбали у старостинському окрузі і про покращення умов роботи закладів культури. Відтепер у комфортних умовах, а саме у колишньому кабінеті голови сільської ради, розташовується сільська бібліотека, яку з великим задоволенням відвідують і діти, і дорослі.

Після призначення Дубаченко Олени на посаду директора поновилася робота і Новоолександрівського сільського Будинку культури. Частими відвідувачами закладу є школярі, молодь. На сьогодні вони беруть активну участь у підготовці святкових заходів до Дня матері та проведення конкурсу на кращий Великодній кошик. Хоча сьогодні певні обмеження в порядок роботи бібліотеки  та  Будинку культури внесли в зв’язку з оголошеним карантином.

Наразі у населених пунктах старостинського округу активно проводяться заходи в рамках акції  «За чисте довкілля»: вирубують поросль, ліквідують несанкціоновані сміттєзвалища, насаджують дерева. Мешканцями вже наведено порядок на своїх прибудинкових територіях. Наводять лад також і біля будинків, які залишилися без господарів. Великий обсяг робіт вже виконали працівники, прийняті на період громадських робіт. Парк та центральну вулицю в селі Нова Олександрівка звільнено від порослі, вивезено сміття, висаджено більше 50 саджанців сосни. Розпочата робота по прибиранню кладовищ. На черзі – ремонт пам’ятника на брастькій могилі воїнів, загиблих в роки Другої світової війни.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних