Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини Підсереднянського старостинського округу

Дата: 12.04.2021 11:48
Кількість переглядів: 932

Фото без опису

До Підсереднянського старостинського округу Великобурлуцької селищної ради входять чотири населених пункти: с-ще Підсереднє, с-ще Сірий Яр, с-ще Дорошенкове, с-ще Малахове. В даний час на території округу налічується 523 домогосподарства, зареєстровано – 1232 мешканця. На території округу функціонують установи: Комунальний заклад «Підсереднянський ліцей Великобурлуцької селищної ради», Комунальний заклад «Підсереднянський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Колосочок» Великобурлуцької селищної ради», Підсереднянський сільський клуб, ФАП, поштове відділення зв’язку. 

 «Щоденно до офісу старости від жителів надходять заяви, адресовані посадовим особам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Переважно вони стосуються земельних питань, уточнення адреси, є також заяви на виділення допомоги на лікування тощо. Жодне звернення громадян  не залишається без розгляду та прийняття відповідного рішення. В межах своїх повноважень також виконую нотаріальні дії, готую документи для переоформлення спадщини», - розповідає староста Підсереднянського старостинського округу Антоніна Поспєлова.

Діловод Підсереднянського старостинського округу Світлана Басан здійснює облік, ведення та зберігання погосподарських книг, надає консультації жителям по заповненню заяв і декларацій для отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Сформовані справи передаються до відділу соціального захисту населення Великобурлуцької селищної ради. Ведеться облік усіх осіб пільгових категорій, які проживають на території округу. Забезпечується ведення військового обліку військовозобов’язаних. Найбільш соціально незахищені верстви населення: одинокі особи похилого віку, вдови ветеранів війни, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники бойових дій, за їх бажанням, обслуговуються соціальним працівником.

Староста округу постійно відвідує родини з дітьми, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, та одиноких пенсіонерів, які потребують сторонньої допомоги.

Впродовж зимового періоду у населених пунктах Підсереднянського старостинського округу проводилась очистка не лише центральних вулиць і доріжок від снігу, а й віддалених та під’їзних. Проводилось обслуговування вуличного освітлення, своєчасно замінювались лампи та фонарі. Так, по вул. Центральній, вул. Зеленій в с-щі Підсереднє було замінено електропровід вуличного освітлення, встановлено 5 фонарів та замінено 30 ламп.

На даний час у Підсереднянському старостинському окрузі тривають роботи з благоустрою територій. Організовано прибирання вулиць, тротуарних пішохідних доріжок, упорядковуються території сільських кладовищ, біля пам’ятників та обелісків загиблим воїнам в роки Другої Світової війни. Проводиться робота по ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

«На жаль, вкрай проблемним питанням залишається наша культура побуту та піклування про навколишнє природне середовище, коли всупереч здоровому глузду створюються стихійні сміттєзвалища, викидається сміття в водойми та прибережну зону. А проводити постійно прибирання всіх таких смітників практично неможливо. – зазначила Антоніна Поспєлова. - Недарма в народі  кажуть: «Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять».

Вона подякувала Великобурлуцькому селищному голові Віктору Терещенку, депутатам селищної ради, керівництву ПрАТ «Підсереднє», до якого доводиться часто звертатися за спонсорською допомогою, працівникам установ та організацій, підприємцям, всім, хто працює над покращенням життя у громаді.  Також слова особливої вдячності староста адресувала робітникам, прийнятим на громадські роботи, чиєю нелегкою працею населені пункти набувають чистого, красивого та охайного вигляду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних