Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини Шипуватського старостинського округу

Дата: 01.04.2021 11:54
Кількість переглядів: 1317

Фото без опису

   До Шипуватського старостинського округу Великобурлуцької селищної ради входять п’ять населених пунктів: село Шипувате, селище Шипувате, село Середній Бурлук, село Нестерівка та село Веселе. В даний час на території округу налічується 603 домогосподарства, проживає 1289  мешканців. Працюють заклади освіти, культури та охорони здоров’я, зв’язку, торгівлі. У Шипуватському ліцеї навчаються 115 дітей, ДНЗ ясла-садок «Берізка», у якому організовано 2 групи, постійно відвідують  34  дитини.

Сільська бібліотека, де обліковується  500 читачів,  має бібліотечний фонд 10067 екземплярів різної літератури, також передплачено періодичні видання. За січень–березень 2021 року в бібліотеці було організовано низку інформаційних та літературно-мистецьких заходів: книжкову виставку – пам’ять до Міжнародного дня памяті жертв Голокосту, міні - виставку  до Дня Державного Герба України. Разом з  працівниками Шипуватського сільського Будинку культури  та ліцею проведено літературний захід до Дня народження Лесі Українки та Тараса Шевченка, огляд творчості Валеряна Підмогильного. Для школярів проведено краєзнавчу годину «Цікаві факти про мій рідний край», до Дня святого Валентина - вікторину «Серцю властиво любити».

У сільському Будинку культури, який опалюється в зимовий період,  встановлено тренажери, є можливість тренуватися всім бажаючим. У І кварталі 2021 року продовжували діяти карантинні обмеження, тому заходи проводилися в онлайн режимі. В мережі «Фейсбук» було викладено привітання до Дня соборності України, до Дня щастя, онлайн концерт до свята 8 Березня.  Також взяли участь в онлайн конкурсі «СуперМАМА», який було оголошено у Великобурлуцькій громаді напередодні Міжнародного жіночого дня.

Староста Шипуватського старостинського округу Тетяна Демченко постійно здійснює особистий прийом громадян, відвідує родини з дітьми, які опинилися в скрутних життєвих умовах, та одиноких пенсіонерів.

«Кожного дня йдуть до нас люди із заявами, скаргами та проханнями. Намагаємось вирішити кожне питання швидко на місцевому рівні, якщо не в силах, то звертаємось в селищну раду. - розповідає Тетяна Демченко. - Разом з діловодом Оленою Соловей всіляко допомагаємо жителям при оформленні соціальних допомог.  В 2021 році всі громадяни пільгових категорій: учасники бойових дій, ліквідатории аварії на ЧАЕС, багатодітні сім’ї оформили пільги і соціальні допомоги. Оформлено та подано до органів соціального захисту населення заяви і декларації  для призначення субсидії на тверде паливо 69 особам».

Оперативно в Шипуватському старостинському окрузі намагаються вирішувати і проблемні питання із водопостачанням, хоча на даний момент водогони ще не прийняті на баланс водоканалу. Так, зокрема, було вирішено проблему з ремонтом колонки, яка забезпечує водою 32 жителів селища Шипувате. У селі Шипувате ліквідували у двох місцях порив водогону по вулиці Набережна, користувачами якого є Шипуватський ліцей, дитячий садок, амбулаторія і 97 жителів вулиць Центральна, Набережна та Шелестова.  Також було ліквідовано протікання у башті Рожновського. Спонсорську підтримку у проведенні ремонтних робіт надавала і дирекція місцевого сільськогосподарського підприємства ТОВ «Зоря», до якої старості доводиться часто звертатися про допомогу.

        На зимові місяці припала боротьба зі сніговими заметами та ожеледицею. За домовленістю Великобурлуцького селищного голови Віктора Терещенка з керівництвом сільськогосподарських підприємств ТОВ «Зоря» і ТОВ «Колос Шипуватого» велася розчистка доріг від снігових заметів не тільки центральних вулиць, а й віддалених, під’їздної дороги до села.

        «Я хочу подякувати селищному голові,  керівникам ТОВ «Зоря»  і ТОВ «Колос Шипуватого», депутатам  селищної ради Володимиру Посохову, Валентині Івановій, Карену Оганісяну, всім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає словом і ділом, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади. Всім, хто  робить наші села кращими»,- зазначила Тетяна Демченко.   

         На сьогодні у Шипуватському старостинському окрузі тривають роботи з благоустрою територій. До прибирання вулиць, паркових зон, прибудинкових територій долучилися працівники установ та громадяни.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних