Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Великобурлуцькій громаді обговорили виконання вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти

Дата: 23.03.2021 13:39
Кількість переглядів: 629

Фото без опису

18 березня 2021 року на базі Комунального закладу «Великобурлуцький ліцей Великобурлуцької селищної ради» за участі завідуючої Вовчанської міжрайонної філії Державної установи «Харківській обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Євгенії Фадєєвої з керівниками загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти було проведено семінар стосовно нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який вступив в силу з 01 січня 2021 року.

Як повідомив начальник Управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради Олександр Мельников, під час семінару було детально розглянуто питання щодо проведення дератизацій приміщень, організації вивозу твердих та побутових відходів, проведення лабораторних досліджень електромагнітного випромінювання, питної води, показників мікроклімату, рівня освітлення, шуму та вібрації, тощо.

Значну увагу було приділено організації харчування. Євгенія Фадєєва надала методичні рекомендації щодо складання примірного двотижневого меню із врахуванням всіх аспектів, таких як: калорійність страв, виконання норм харчування, чергування страв, частота використання тих чи інших продуктів. Наголошено на переліку заборонених продуктів: ковбасні та кондитерські вироби, непастеризоване молоко та соки, харчові концентрати, тощо.

Було піднято питання щодо розроблення та погодження нових технологічних карт, враховуючи вимоги Санітарного регламенту.

Після проведення семінару директорам закладів освіти було доручено скласти інформацію стосовно необхідних коштів для забезпечення дотримання нового Санітарного регламенту.

Технологічні карти будуть централізовано розроблено і погоджено у Держпродспоживслужбі Управлінням освіти, культури та спорту та доведено до відома керівників закладів освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних