Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Питання реорганізації освітніх закладів Великобурлуцької громади розглянули на нараді в селищній раді

Дата: 17.03.2021 08:58
Кількість переглядів: 818

Фото без опису

16 лютого під головуванням Великобурлуцького селищного голови Віктора Терещенка відбулася щотижнева робоча нарада з керівниками та спеціалістами структурних підрозділів селищної ради, старостами старостинських округів Великобурлуцької громади.

В ході наради про перспективи реорганізації закладів освіти у форматі новоствореної Великобурлуцької громади інформував начальник Управління освіти, культури та спорту селищної ради Олександр Мельников.

«Реформа децентралізації влади передбачає, що відповідальність за розвиток загальної середньої освіти повністю перейшла до територіальних громад. Органи місцевого самоврядування отримали можливість самостійно оцінювати та аналізувати спроможність освітньої мережі, що належить до сфери її управління, передбачити необхідні заходи в стратегії розвитку громади, - зазначив Олександр Мельников. - Зараз потрібно не просто організовувати освітній процес, а забезпечувати ефективну взаємодію з органами місцевого самоврядування, освітніх закладів та мешканців громади. І ми повинні зосередитися на важливому: не латати діри, а створювати можливості для надання якісної освіти дітям».

На сьогодні мережа закладів освіти Великобурлуцької громади налічує: заклади загальної середньої освіти -12 (1259 учнів); заклади дошкільної освіти – 9 (з них у структурі ліцеїв – 4) (272 дитини); заклади позашкільної освіти: ЦДЮТ – 20 груп (395 дитини), ДЮСШ - 26 груп (520 дітей), дитяча музична школа - 103 дитини.

У 2021/2022 навчальному році у Великобурлуцькій територіальній громаді планується залишити ліцеями Комунальні заклади: Шипуватський ліцей – 110 учнів; Підсереднянський ліцей – 114 учнів; Андріївський ліцей - 82 учні + дошкільний структурний підрозділ – 15 дітей; Площанський ліцей – 89 учнів; Гниличанський ліцей – 43 учні (підвезення 17 учнів 5-11 класів з Першогнилицького ліцею).

Також на нараді було розглянуто питання про стан реєстрації та прийняття до комунальної власності селищної ради майна та про стан реєстрації та передачі в Управління освіти, культури та спорту автотранспорту.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних