Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Триває черговий етап подання щорічних електронних декларацій за 2020 рік

Дата: 09.03.2021 14:22
Кількість переглядів: 748

Фото без опису

Питання подання електронних декларацій за 2020 рік було розглянуто на щотижневій робочій нараді, яка відбулася 9 березня під головуванням Великобурлуцького селищного голови Віктора Терещенка.

Як зазначила на нараді начальник організаційно-кадрового відділу Великобурлуцької селищної ради Людмила Сіренко, з 1 січня 2021 року розпочався черговий етап подання щорічних декларацій за 2020 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У своєму виступі вона акцентувала увагу на важливих змінах, пов’язаних із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства, які необхідно врахувати під час заповнення декларацій. Зокрема, суб’єктам декларування необхідно завчасно перевірити актуальність адреси своєї електронної поштової скриньки та чинність кваліфікованого електронного підпису.

Фото без опису

«НАЗК провело модернізацію Реєстру електронних декларацій, завдяки якій Реєстр декларацій став зручнішим для суб’єктів декларування. Тепер персональні дані в чернетках документів не зникають. Суб’єкт декларування може заповнювати документи з різних пристроїв та з різними кваліфікованими електронними підписами. Декларант може переглянути й завантажити всі подані ним документи з персональними даними у форматі PDF і HTML зі свого кабінету. Зручніша робота з кваліфікованим електронним підписом. У разі використання декларантом декількох КЕП відсутня необхідність проводити процедуру зміни КЕП у Реєстрі декларацій. Відтепер у Реєстрі декларацій можливо подати повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента в електронній формі. Раніше суб’єкти декларування повинні були подавати їх тільки в паперовій формі», - зазначила Людмила Сіренко.

Також вона звернула увагу на тому факті, що через набуття чинності закону, який частково відновлює повноваження НАЗК, декларанти знову можуть подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані в електронному вигляді в Реєстрі декларацій.

За неподання, несвоєчасне подання чи подання недостовірних відомостей у електронних деклараціях передбачена адміністративна відповідальність (це ст. 172-6 КУпАП, яка  передбачає накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян) та кримінальна відповідальність (це ст. 366-2 та ст. 366-3 Кримінального кодексу України, які передбачають штраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років). 

Щорічна кампанія електронного декларування триватиме до 31 березня 2021 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних