Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великобурлуцькі медики готуються розпочати процес вакцинації від COVID-19

Дата: 03.03.2021 11:02
Кількість переглядів: 731

Фото без опису

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій 22.12.2020 року затвердив план імунізації населення від COVID-19. Документ розробили фахівці Центру громадського здоров’я України разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ. Мета цього плану - протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей).

«Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп ризику. Її проведення не заважатиме проведенню рутинної вакцинації відповідно до Календаря щеплень, щоб не допустити зниження рівня вакцинації від інших хвороб. План оновлюватимуть щодва тижні, аби він відповідав реальній ситуації. Мета, цільові групи, логістичні маршрути, навчання медиків, комунікація та розгортання мобільних бригад — це базова частина документа. Вона може бути змінена лише у разі отримання кардинально нової інформації.

24 лютого в Україні почалась вакцинація від COVID-19. 23 лютого в Україну надійшла вакцина AstraZeneca (Covishield). AstraZeneca (Covishield)  — це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською біофармацевтичною компанією AstraZeneca. Oxford/AstraZeneca отримала схвалення для екстреного використання у Великій Британії, Індії та ЄС. Вакцину AstraZeneca вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Першими отримали вакцину 6 областей: Київська, Чернігівська, Черкаська, Вінницька, Полтавська та м.Київ. Згідно з Дорожньою картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні імунізація відбуватиметься в 5 етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників, які надають допомогу хворим на COVID-19,бригади екстреної медичної допомоги,співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами. На другому етапі до них долучаться пункти щеплень. Усі щеплення є добровільними і безоплатними.

Станом на 02 березня 2021 року в Україні від COVID-19 вже щепилося 4905 осіб. Найбільша кількість щеплених в Донецькій області -400 чоловік. В  Харківській області щепилися 140 чоловік.

Як повідомляє адміністрація КНП «Великобурлуцький Центр ПМСД», на території Великобурлуцької селищної ради та Вільхуватської сільської ради з початку епідемії зареєстровано 715 випадків захворювань на COVID-19. З початку 2021 році зареєстровано 80 випадків захворювань на COVID-19, з них 6 хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні, 6 хворих на амбулаторному лікуванні, 67 хворих вилікувались, 1 помер.

В КНП «Великобурлуцький Центр ПМСД» створена мобільна бригада для проведення вакцинації, в яку входять 2 лікаря і 3 медичні сестри. Також створені 2 пункти щеплення в АЗПСМ смт Великий Бурлук та АЗПСМ смт Приколотне. Пункти щеплення обладнані холодильним обладнанням для транспортування та зберігання вакцини, забезпечені дезінфікуючими засобами, засобами індивідуального захисту. Для першого етапу вакцинації складені списки контингентів, які підлягають імунізації. Лікувальні заклади Харківської області очікують  розподіл вакцини по районах .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних