Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася церемонія нагородження переможців рейтингу читацьких рекордів «БібліоОвація – 2020»

Дата: 26.02.2021 14:29
Кількість переглядів: 1856

Фото без опису

Для кожної бібліотеки найціннішим інтелектуальним скарбом – є її читачі. І саме для своїх найкращих читачів з цього року комунальний заклад «Великобурлуцька публічна бібліотека» започатковує церемонію нагородження переможців рейтингу читацьких рекордів «БібліоОвація». Це свято інтелектуалів, працьовитих й активних читачів, партнерів і всіх, хто підтримує читання.  Взяти участь у заході може кожен, хто протягом минулого року ставив рекорди у кількості прочитаних книг, допомагав у проведенні різних заходів та найбільше відвідував всією сім’єю бібліотеку.

Щороку користувачами КЗ «Великобурлуцька публічна бібліотека»  реєструється близько 1500 чоловік і  серед такої великої кількості читачів дуже складно вибрати кращих. Рейтинг читацької активності протягом року визначали працівники відділу обслуговування бібліотеки, аналізуючи читацькі формуляри. Адже читацький формуляр — гордість кожного читача, дзеркало його смаків і вподобань, обізнаності в класичній і сучасній літературі та періодичних виданнях.

25 лютого 2021 року бібліотека визначила своїх кращих читачів за підсумками 2020 року і в читальному залі відбулася урочиста церемонія їх нагородження. Фіналістами рейтингу стали 12 читачів у 11 номінаціях. Нагороди переможцям вручала директор КЗ «Великобурлуцька публічна бібліотека»  Галина Іванівна Фендрикова. Переможці в кожній з номінації  отримали диплом та пам’ятні подарунки.

Безумовним лідером у відвідуванні читального залу та читанні періодичних видань став Михайло Іванович Жовнір у номінації «Найактивніший читач періодики». Михайло Іванович зараз знаходиться на заслуженому відпочинку, відвідує бібліотеку регулярно, читає в основному журнали «Наука і  техніка», «Огородник» та ін. 

В номінації «Найактивніший відвідувач бібліотеки» переможцем стала Наталя Миколаївна Сорокіна, яка відвідує бібліотеку кожного тижня, читає не лише сама, а й носить книги своїй знайомій, яка за станом здоров’я не може відвідувати бібліотеку. Це дуже чуйна, привітна і добра людина, яка завжди вислухає, відгукнеться і щось порадить іншим.

Свою заслужену нагороду отримала Любов Миколаївна Єршова в номінації «Читач з найбільшим стажем». Її безперервний читацький стаж становить 45 років! Це надзвичайно щира та приємна у спілкуванні людина. Вона захоплюється майже всіма жанрами літератури, часто відвідує бібліотеку і дуже багато читає, завжди ділиться своїми думками про прочитану книгу.

В номінації «Читач – краєзнавець» перемогу одержав також частий гість бібліотеки Василь Петрович Кисіль. Він цікавиться різною літературою, та пріоритети все ж таки віддає книгам краєзнавчої та історичної тематики. Василь Петрович прагне привити молоді любов до рідної землі, мови та культури.

Свою заслужену нагороду «Творчий читач» отримала Любов Вікторівна Криничанська – талановита та творча, сповнена позитиву та життєрадісності людина. Любов Вікторівна, маючи неабиякий хист до вишивання, бере участь у заходах бібліотеки, люб’язно надаючи свої вишиті роботи на виставки, які проходять у бібліотеці та за її межами.

Дуже давні і теплі відносини з бібліотекою зв’язують колишнього редактора газети «Вісник Великобурлуччини» Григорія Михайловича Редька. Він надає перевагу новинкам української сучасної  літератури та творам зарубіжних авторів, написаних української мовою. Тому Григорій Михайлович Редько одержав диплом у номінації «Шанувальник української книги».

Детектив – один з найпоширеніших жанрів, який охоплює широке коло читачів. Михайло Олександрович Марченко обожнює читати сучасні детективні романи. Це дуже добра можливість відволіктися від деяких проблем, відпочити і водночас поринути в гостросюжетні таємниці детективного розслідування. Михайло Олександрович нагороджений дипломом «Шанувальник детективного жанру».

За кількістю взятих в бібліотеці книг перше місце посів Валентин Васильович Буханько. Протягом багатьох років Валентин Васильович залишається активним читачем бібліотеки. Йому вручили диплом «Лідер читання».

В номінації «Сімейний читацький дует» безсумнівним лідером стала родина Кудіних. Валентина Яківна та Віктор Петрович – люди з активною життєвою позицією, ерудовані, життєрадісні і невтомні. В їхньому житті немає місця для смутку, бо вони виховують трьох прекрасних онуків, яким змалечку також прищепили любов до книги.

«Вірність бібліотечній справі» - цю номінацію пронесла через все життя колишній бібліотекар, добра і життєрадісна людина Любов Григорівна Пушкар. Вона бере активну участь у масових заходах бібліотеки, багато читає, завжди знайомиться з новинками літератури.

Номінацію «Літературний гурман» представляла Вероніка Олександрівна Куліш, яка є частим гостем бібліотеки. Вона дуже доброзичлива, усміхнена, з витонченим смаком і уподобаннями. Цікавиться мистецтвом, філософією, психологією, читає романи вітчизняних та зарубіжних авторів, переглядає жіночі журнали. Свою  нагороду Вероніка Олександрівна отримала як читач, спектр літературних інтересів якого широкий і різноманітний.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних