Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 24 лютого 2021 р. на території України встановлюється «жовтий» рівень епідемічної небезпеки

Дата: 22.02.2021 13:22
Кількість переглядів: 73

Починаючи з 24 лютого 2021 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року №104 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» (далі - Постанова).

Згідно Постанови, у постанову Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) вносяться такі зміни, в частині питань, пов’язаних з діяльністю суб’єктів господарювання в сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), торговельного та побутового обслуговування населення, а саме, з 24 лютого 2021 р. на території України встановлюється «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого забороняється:

- діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо;

- робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв);

- діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

1. не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

2. не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

3. обслуговуються покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

4. не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора