Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання самодіяльного клубу «Берегиня» - «Славетні жінки України»

Дата: 05.03.2020 16:04
Кількість переглядів: 625

«Славетні жінки України» – під такою назвою 2 березня у Великобурлуцькому Будинку культури відбулося чергове засідання самодіяльного клубу «Берегиня». Захід розпочався з відео про славетних жінок України, образи яких оспівували митці у своїх шедеврах, про жінок, які в усі часи були могутньою рушійною силою та надихали чоловіків.

Ведучі заходу Людмила Марченко та Людмила Сікач ознайомили присутніх з плеядою видатних, неповторних і, безперечно, талановитих історичних постатей – жінок з древніх часів до сьогодення: легендарною жінкою-правителькою, Великою княгинею Ольгою (образ зіграла Світлана Сіренко), королевою Франції, донькою київського князя Ярослава Мудрого Анною Ярославною (зіграла Євгенія Хруставчук), вродливою українською дівчиною, яка полонила серце молодого султана Сулеймана і стала всемогутньою, Роксоланою (зіграла Маргарита Ніконенко), талановитою та чарівною Марусею Чурай (зіграла Марина Куценко).

Завдяки прекрасним історичним костюмам, які власноруч пошила костюмер Великобурлуцького Будинку культури, вдалося в повній мірі розкрити образи славетних жінок України, а учасники клубу змогли перенестися у часі, відчути душевні почуття та емоції героїнь.

Ведучі заходу розповіли присутнім про багатьох інших славних українських жінок минулого й сьогодення, справжніх берегинь своєї держави та народу, які внесли вагомий вклад в культуру, мистецтво, освіту, спорт, науку, літературу та інші сфери життя України.

Серед славетних жінок нашого краю своє почесне місце займає Клавдія Онисимівна Оковита – педагогиня, історикиня, краєзнавиця, Почесна громадянка Великобурлуцького району, авторка книг про історію Великобурлуччини. Вона подякувала керівниці клубу «Берегиня» за організований захід та подарувала клубу свою книгу «Слава і гордість краю бурлуцького».

До слова приєднався Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко. Він привітав усіх присутніх жінок з весняним святом, побажав міцного здоров’я, нев’янучої краси, сімейного щастя, здійснення задумів і, звичайно, щирого кохання. Чудовим музичним дарунком для всіх жінок на передодні свята весни стала лірична та чуттєва пісня у виконанні Олександра Попова.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних