Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Публічна бібліотека в системі соціальних зв’язків громади

Дата: 02.11.2020 15:21
Кількість переглядів: 1491

30 жовтня 2020 року в КЗ «Великобурлуцька публічна бібліотека»  відбувся семінар для бібліотечних працівників Великобурлуцької громади на тему: «Публічна бібліотека в системі соціальних зв’язків громади».

Відкрила семінар директор бібліотеки Галина Фендрикова, яка наголосила, що публічні бібліотеки завжди була необхідною складовою інфраструктурою свого регіону. А КЗ «Великобурлуцька публічна бібліотека»  є ще й головною бібліотекою та методичним центром для сільських бібліотек, які знаходяться на території Великобурлуцької об’єднаної територіальної громади. І у зв’язку з тим, що з 2021 року до мережі публічних бібліотек громади приєднаються ще 9 закладів,  поцікавилася в якому стані знаходяться на сьогодні ці бібліотеки та проінформувала про досягнення в бібліотечній сфері Великобурлуцької громади за 10 місяців 2020 року.

Головний спеціаліст відділу освіти, культури, спорту та туризму Великобурлуцької селищної ради Оксана Бєлічко вітала учасників семінару та знайомилася з бібліотечними кадрами, які цікаво та креативно представили себе та свій заклад на акції «Привітання-знайомство».

З методичними рекомендаціями «Ідеї на майбутнє: творчий підхід до планування» перед слухачами виступила методист бібліотеки Наталія Носко, яка надала консультацію щодо пріоритетів планування роботи на 2021 рік, звернула увагу на удосконалення вже існуючих та запровадження інноваційних послуг в бібліотеках, акцентувавши увагу на співпраці бібліотек з різними  установами  та організаціями. Інформувала щодо   знакових ювілеїв видатних людей України та світу і знаменних дат країни на майбутній рік та запропонувала завідувачам бібліотек – філій використати при складанні плану роботи бібліотеки на наступний рік «Календар знаменних і пам’ятних дат на 2021 рік» розроблений методично – бібліографічним відділом бібліотеки.

З питанням «Моделювання та комплектування бібліотечного фонду. Облік документів, що знаходяться в бібліотечних фондах» виступила редактор відділу комплектування та  обробки літератури Любов Розуменко. Для завідувачів сільських бібліотек-філій, які незабаром приєднаються до структури бібліотек Великобурлуцької громади, нагадала про перелік основних документів, що мають бути в кожній бібліотеці. Поцікавилася на якому етапі знаходяться ці бібліотеки, переводячи свої фонди на УДК.

Сільські бібліотеки громади проводять велику роботу з дітьми. Саме про це й була мова в доповіді «Робота з дітьми у сучасному форматі: поєднуємо зусилля, примножуємо можливості», в ході якої завідувач КЗ «Великобурлуцька бібліотека для дітей» Маргарита Ніконенко познайомила учасників семінару з інноваційним та креативним підходом до цієї роботи, який вже запроваджений в їх бібліотеці. За допомогою презентації наглядно продемонструвала найпопулярніші онлайн-сервіси для створення віртуальних виставок та презентацій, розробки ігор, тестів, вікторин, кросвордів, опитувань, квестів. Ознайомила присутніх з новими цікавими формами масової роботи для дітей, які можна використувати  при складанні плану.

На закінчення заходу учасникам семінару було запропоновано творчу розминку під назвою «Долоня співпраці». На паперовій долонці кожен учасник міг написати про свої враження від заходу та побажання і очікування від подальшого співробітництва.

Методист бібліотеки
Наталія Носко

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних