Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнський день дошкілля – свято дитинства

Дата: 25.09.2020 14:44
Кількість переглядів: 683

27 вересня – неофіційне свято Всеукраїнський день дошкілля.

Багато хто вважає, що професія вихователя легка і проста. Хіба легко кожного дня гратися, гуляти, займатися ліпленням чи малюванням з дітьми, розучувати з ними віршики та пісеньки, нагодувати й вкласти спати?! Але це не так! Робота вихователя, кропітка і щоденна, праця вимагає багато любові, терпіння, і повної самовіддачі, адже вихователь повинен вміти бути й лагідною мамою і добрим другом, і мудрим наставником — вчителем для кожного малюка, який прийшов в дитячий садок. Не кожна людина, отримавши професію вихователя, може ним працювати. Бути вихователем - високе покликання і глибока повага. Частинку свого серця і душі кожен день віддають малюкам працівники КЗ «Великобурлуцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко» та дошкільного підрозділу КЗ «Першогнилицький ліцей Великобурлуцької селищної ради».

КЗ «Великобурлуцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко» функціонує з 1978 року. Очолює цей заклад директор Носач Вікторія Іванівна з 2005 року. За час існування закладу неодноразово змінювалася його назва, змінювалися керівники: найпершою завідуючою була Дудка Цезарія (колеги звали її Зіна) Віталіївна, згодом її замінила Уткіна Ганна Петрівна1966-1977р., Келеберда Лариса Петрівна – 1984-1987р., Величко Ольга Іванівна – 1987-1993р., Нелуп Людмила Дмитрівна 1993-2005р. Вихователями-методистами були: Діденко Валентина Лукінішна, Божко Ніна Іванівна, Літвінова Галина Миколаївна, Келеберда Лариса Петрівна, а з 2002 року Кущова Тетяна Михайлівна. Організаторами різноманітних свят та розваг були музичні працівники: Овсяннікова Валентина Арсентіївна, Бабай Надія Анатолівна, Нєдовес Лілія Анатолівна, а з 2009 року Кисиленко Людмила Іванівна.

За наполегливу, добросовісну та віддану працю заклад дошкільної освіти отримує різноманітні відзнаки, подяки та грамоти. Педагогічні працівники постійні учасники як районних, так і обласних виставок, фестивалів, конкурсів: переможцями районного та номінантами обласного конкурсу «Вихователь року Харківщини» стали вихователі Петухова І.М., Євдокимова Н.О., Істоміна О.І. У фестивалі «добрих практик» «Майстри педагогічної справи презентують» дипломами І – ІІІ ступенів оргкомітету Фестивалю відзначено переможців за номінацією «Дошкільна освіта» вихователь-методист Кущова Т.М., вихователь Божко Н.А. Педагогічний колектив знаходиться в постійному пошуку нових ідей, впровадженню інноваційних технологій та методик, а також програм.

З любов’ю в серці зустрічають діточок і працівники дошкільного підрозділу КЗ "Першогнилицький ліцей Великобурлуцької селищної ради"- Глощинська В.А., Ткаченко А.М., Бабак С.М., Курочка Н.І., Віцота С.І. на чолі з заступником директора з навчально-виховної роботи Божко Тамілою Іванівною. У своїй професії вони не новачки, за роки роботи у кожної накопичився багатий практичний досвід, багато знань і творчої майстерності. Багато років працюють з дітьми Божко Т.І.,Глощинська В.А., Курочка Н.І. Смачне і здорове харчування забезпечують кухар Віцота С.І. і сестра медична Бабак С. М. Пізніше влилася в колектив нова співробітниця — Ткаченко А.М, яка відразу зрослася в колективі й дітьми.

Педагогічні працівники закладів формують у дітей культурно-гігієнічні навички, основи здорового способу життя, норми безпечної поведінки, сприяють розумовому, психічному і фізичному розвитку дітей. Там маленька людина набуває важливого досвіду самостійності, навчається дружити, отримує цінні, комунікативні навички поведінки в колективі, отримує вкрай важливі для підготовки до школи знання.

Створення максимального комфорту та затишку в групах і на дитячих ігрових майданчиках, одна з головних завдань. Тому вихователі постійно беруть активну участь у тому, щоб кожна група відрізнялася одна від одної своєю креативністю та неповторністю. Особливого значення колективи ЗДО надають створенню предметно-ігрового середовища, що дає змогу кожній дитині знайти собі справу до душі, відповідно до своїх інтересів. Жодна дитина у них не залишається поза увагою.

З нагоди професійного свята начальником відділу освіти, культури, спорту та туризму Мельниковим О.Л. за дорученням та від імені Великобурлуцького селищного голови Терещенка В.М. працівникам дошкільних закладів було вручено подяки та почесні грамоти селищної ради. Щира подяка всім працівникам дошкільної освіти за щоденну самовіддачу, благородну любов і турботу, віддане служіння улюбленій справі, терпіння, мудрість, наполегливість і високий професіоналізм. Ви виховуєте майбутніх науковців, урядовців, зірок і просто добрих людей. Сердечно вітаємо вас із професійним святом – Всеукраїнським Днем дошкілля. Міцного здоров’я вам, щастя, добра та натхнення, а найголовніше – відчуття вдячності за свою роботу від дітей, батьків та держави.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних