Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великобурлуччина відзначає 78-у річницю звільнення від нацистських загарбників

Дата: 03.02.2021 14:36
Кількість переглядів: 1192

Фото без опису

Урочистий мітинг та покладання квітів, присвячені 78-й річниці визволення  населених пунктів Великобурлуцького краю від нацистських загарбників, відбулися сьогодні, 3 лютого, на Меморіальному комплексі Слави в селищі Великий Бурлук та на Меморіалі Слави у селі Плоске.

У цих заходах взяли участь керівництво і посадові особи Великобурлуцької селищної ради, представники Великобурлуцької районної організації ветеранів України, громадськість.

До присутніх на мітингу звернувся Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко. Він привітав усіх мешканців громади із знаменною датою, а також висловив глибоку вдячність учасникам бойових дій за мужність і відвагу, проявлені в боях за оборону і визволення рідної землі, працівникам тилу та дітям війни за самопожертву і трудовий подвиг в роки Другої Світової війни. Віктор Терещенко закликав зберігати пам’ять про історію рідного краю та передавати її молодому поколінню.

Учасники мітингу вшанували пам’ять всіх загиблих захисників хвилиною мовчання, а також поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятника Батьківщині-Матері та до обелісків.

Довідково. 3 лютого 1943 року війська Воронезького фронту, розвиваючи наступ з рубежу Старий Оскіл – Валуйки, визволили центр Великого Бурлука від нацистських окупантів. Затяжні кровопролитні бої на околицях селища та за Червону школу тривали до 8 лютого 1943 року. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних