Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Масниця прийшла – млинці принесла!

Дата: 03.03.2020 14:32
Кількість переглядів: 652

З 24 лютого по 1 березня відзначається Масничний тиждень – останній тиждень перед Великим постом. Великобурлуцька громада святкувала Масницю народним гулянням у суботу 29 лютого.

Фото без опису

Починаючи з 8-ї години ранку на центральній площі селища працював ярмарок-продаж сільськогосподарської продукції. Бажаючі мали змогу придбати м’ясо, сало, рибу, зерно, кукурудзу, ячмінь, муку, медову продукцію тощо.

Фото без опису

Фото без опису

З 11-ї години на площі біля Будинку культури зібралися мешканці та гості Великобурлуцької громади на веселе традиційне народне гуляння – проводи зими.

Фото без опису

На імпровізованій сцені відбувалося святкове театралізоване дійство «Масниця прийшла – млинці принесла!» за участю солістів та аматорських творчих колективів клубних закладів культури громади, а також конкурсна програма, у якій всі охочі мали змогу прийняти участь та отримати подарунки. Традиційний на Масницю і, мабуть, найголовніший та найцікавіший конкурс «Крижаний стовп» підкорився лише чотирьом вправним парубкам, які отримали призи.

Фото без опису

Фото без опису

На площі в стилізованих ятках розмістилися колективи Великобурлуцької селищної ради, Великобурлуцького та Площанського ліцеїв, громади селища Канівцеве та села Гнилиця Перша, які пригощали перехожих різноманітними смаколиками: млинцями, варениками, випічкою.

Фото без опису

Фото без опису

Всіх бажаючих на святі безкоштовно частували запашною польовою кашею, працювала виїзна торгівля, можна було придбати шашлики, медову продукцію тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Також в цей день можна було придбати вироби майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, які були представлені на виставці-продажі, а саме мило ручної роботи, в’язані вироби та інше.

Фото без опису

Фото без опису

Протягом свята на танцювальному майданчику працівники дитячої бібліотеки та центру дитячої та юнацької творчості проводили веселі ігри та конкурси для малечі. Поряд проводилися традиційні розважальні спортивні змагання: армреслінг, перетягування канату, підняття гирі.

Фото без опису

Фото без опису

Однією з окрас свята була тематична фотозона, де кожен охочий мав нагоду сфотографуватися на згадку.

Завершиться святкове дійство обрядовим спаленням опудала Масниці як символу прощання з зимою, на знак приходу весни та пробудження землі від зимового сну.

Фото без опису

Дякуємо всім учасникам за веселий настрій та святкову атмосферу!

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних