Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

12 ВЕРЕСНЯ - ДЕНЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ УКРАЇНИ

Дата: 10.09.2020 14:30
Кількість переглядів: 698

Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається у другу суботу вересня і офіційно засновано в 1994 році. Це свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже фізична культура і  спорт не тільки дають здоров'я, вони загартовують характер і волю. На світових спортивних аренах славу Україні завжди здобували талановиті спортсмени, а фізичне виховання є основним чинником здоров’я нашої козацької нації. В цей святковий День відзначимо і ми тих, хто доклав свій здобуток у славетне спортивне Великобурлуччини!

      Б. М. Скрипник, ставав чемпіоном з футболу колишньої Казахської РСР. Працював директором Великобурлуцької ДЮСШ, як тренер виховав не одне покоління футболістів. Іжуков В.В. у складі студентської легкоатлетичної збірної в 1971 році брав участь в міжнародних змаганнях в тодішній  Німецькій демократичній республіці. З 1973 року по 2012 рік працював учителем фізичної культури в закладах освіти селища Великий Бурлук, натхнення та високо-професійний підхід до юних спортсменів стали запорукою багаторічних перемог легкоатлетів та баскетболістів під його керуванням у районних та обласних змаганнях. Своїм тренерським досвідом В.В. Іжуков ділився з тренерами початківцями перебуваючи на посаді директора Великобурлуцької ДЮСШ.

     Вагомий доробок у спортивне сучасне с. Підсереднє доклав О. В. Посипайко. Його тренерський талант подарував Великобурлуччині висококласні волейбольні та футбольні команди, які здобували перші місця в змаганнях місцевого та обласного рівня.  Технічно-тактична підготовленість його вихованців дарували вболівальникам справжні моменти насолоди від спортивних баталій. До речі слід нагадати що О. В. Посипайко працює учителем фізичної культури Підсереднянської ЗОШ з 1983 року і по теперішній час.

     Успішно працюють з підростаючим поколінням тренери з футболу Тарасенко С.М. та Ліньов А.О. (КЗ Великобурлуцька ДЮСШ), вихованці яких в 2012 та 2014 роках вигравали обласні змагання, тренер з волейболу Холодняк О.І. (КЗ ДЮКФП «Старт») зі своїми юними спортсменами є постійним учасником фінальних стадій дитячої волейбольної ліги, учитель фізичної культури Гниличанської ЗОШ Трофимченко С. Г., дівоча футбольна команда якого ставала призерами регіональних змагань, під керівництвом тренера-викладача Посохова Є. О. (КЗ Приколотнянський ліцей) футболісти та баскетболісти досягали успіхів в обласних турнірах. Майже 30 років С. М. Полянський беззмінно керує гуртком «Картинг» (КЗ Великобурлуцький  ЦДЮТ), і як майстер своєї справи  прививає любов до моторного спорту.

     Слова вдячності висловлюємо спортсменам: майстру спорту міжнародного класу Олександру Чекарді (с. Підсереднє), майстрам спорту,  Миколі Фоменку (смт Приколотне) та Миколі Новаку (с. Литвинівка), нашим славним шахістам кандидатам в майстри спорту Миколі Матяшу та Олександру Сазонову,    6-ти разовому чемпіону та чотирьох разовій чемпіонці з шашок серед сільських районів Харківщини Михайлу Аліпову (смт Приколотне) та Ганні Кошель (с. Сірий Яр) і шашкістам Миколі Долі, Василю Хабірову та Олександру Самородову (всі смт Великий Бурлук), гирьовику Ярославу Стадніку (смт Великий Бурлук);  Регіні Байрамовій (с. Гнилиця Перша) переможниці місцевих та учасниці обласних змагань з тенісу настільного; ветеранам спорту: Євгену Синицькому (волоейбол), Миколі Іванову (гирьовий спорт), Віталію Поспєлову (теніс настільний), Леоніду Мулику (футбол), який до речі є одним із засновників знаменитої на Великобурлуччині   футбольної команди «СОКІЛ» (РТП); представникам фізкультурно-спортивної спільноти: О. Коваленку, В. Бірукову, С. Хайлу, Р. Зоренку, О. Сіренку, які допомагають Громадській організації «Федерація футболу Великобурлуцького району» в проведенні футбольних змагань, О. Снісарю, А. Віцоті, Г. Кулішу, В. Косовицькому. В. Тютюннику, Д. Волкову, К. Стокіну, Є. Андрущенку, В. Удовіку,  які на суспільних засадах працюють з футбольними командами.

      Функціонувння та розвиток сфери  фізичної культури і спорту не можливе без спонсорської допомоги. Велике спасибі керівнику ФГ «Вікторія-777» О. М. Бєлашову, керівнику ТОВ «Зоря» А. М. Кравцову, керівнику ТОВ «Юрбор-Агро» Ю. П. Склярову, керівнику ФГ «Гниличанська нива» С. В. Капусті, керівнику ПрАТ «Підсереднє» В. О. Звєрєву, приватним підприємцям Ю. В. Полтінкіну та В. В. Пєтухову за їх підтримку спортсменам.

    Шановні спортсмени, тренери, працівники організацій та установ фізичної культури і спорту, ветерани та шанувальники спорту!
Від щирого серця вітаємо вас із з Днем фізичної культури і спорту, святом здорових, цілеспрямованих людей! Бажаємо всім спортсменам, тренерам, ветеранам спорту, вболівальникам і шанувальникам фізичного здоров’я і краси, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних