Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Перша хвилина миру»

Дата: 10.05.2019 10:56
Кількість переглядів: 573

В Будинку культури Великобурлуцької селищної ради 8 травня о 23.01 відбувся захід із вшанування пам’яті загиблих у роки Другої  світової війни акція «Перша хвилина миру». Саме в цей день 74 роки тому о 23:01 було підписано Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини та припинено вогонь у всій Європі.

Участь приймали керівництво районних органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськість. До присутніх з промовою звернулися голова районної державної адміністрації Ігор Коваленко та голова Великобурлуцької ОТГ Віктор Терещенко.

«Шановні великобурлучани, сьогодні ми зібралися всі разом, аби відзначити «першу хвилину миру». Миру, який у 1945 році завоювали наші діди і прадіди. Вшанувати пам'ять про них, їхню мужність, самовідданість  і самопожертву. Згадати про всіх, хто дійшов до перемоги і хто віддав за неї своє життя. Вічна слава загиблим, а живим - миру і здоров’я на довгі літа», - зазначив Ігор Коваленко.

Віддати данину пам’яті всім, хто не повернувся з фронтів Другої світової війни, хто загинув в окупації, в концтаборах, а серед них і понад 5 тисяч загиблих наших земляків – великобурлучан, закликав Великобурлуцький селищний голова.

На знак скорботи за жертвами війни було оголошено хвилину мовчання. Учасники акції у «першу хвилину миру» запалили лампадки та факел як символічний вогонь миру.

«Нехай цей вогонь миру буде насторогою для нас усіх і нагадуванням, що війна повинна насправді закінчуватися не капітуляцією та перемогою, а миром»,  - наголосив Віктор Терещенко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних