Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Перша хвилина миру»

Дата: 10.05.2019 10:56
Кількість переглядів: 585

В Будинку культури Великобурлуцької селищної ради 8 травня о 23.01 відбувся захід із вшанування пам’яті загиблих у роки Другої  світової війни акція «Перша хвилина миру». Саме в цей день 74 роки тому о 23:01 було підписано Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини та припинено вогонь у всій Європі.

Участь приймали керівництво районних органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськість. До присутніх з промовою звернулися голова районної державної адміністрації Ігор Коваленко та голова Великобурлуцької ОТГ Віктор Терещенко.

«Шановні великобурлучани, сьогодні ми зібралися всі разом, аби відзначити «першу хвилину миру». Миру, який у 1945 році завоювали наші діди і прадіди. Вшанувати пам'ять про них, їхню мужність, самовідданість  і самопожертву. Згадати про всіх, хто дійшов до перемоги і хто віддав за неї своє життя. Вічна слава загиблим, а живим - миру і здоров’я на довгі літа», - зазначив Ігор Коваленко.

Віддати данину пам’яті всім, хто не повернувся з фронтів Другої світової війни, хто загинув в окупації, в концтаборах, а серед них і понад 5 тисяч загиблих наших земляків – великобурлучан, закликав Великобурлуцький селищний голова.

На знак скорботи за жертвами війни було оголошено хвилину мовчання. Учасники акції у «першу хвилину миру» запалили лампадки та факел як символічний вогонь миру.

«Нехай цей вогонь миру буде насторогою для нас усіх і нагадуванням, що війна повинна насправді закінчуватися не капітуляцією та перемогою, а миром»,  - наголосив Віктор Терещенко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних