Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Живі, поки пам'ятаємо…

Дата: 29.08.2020 13:59
Кількість переглядів: 501

29 серпня Україна вшановує пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Цю дату обрано не випадково, оскільки саме в цього дня у 2014 році в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час бойових дій на Донбасі. За офіційними даними, під час Іловайської операції (7-29 серпня 2014 року) і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти.

О 10 годині Великобурлуцька ОТГ долучилася до загальнонаціональної хвилини мовчання на вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко, голова районної державної адміністрації Василь Сорокін, голова районної ради Олександра Жиліна, військовий комісар Міралі Кулієв, учасники АТО поклали квіти до пам’ятного знаку захисникам України, які загинули у зоні АТО, на Меморіальному комплексі в смт Великий Бурлук, а також до пам’ятного знаку та до могили відважного десантника, учасника АТО, солдата 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Дмитра Посохова, який загинув шість років тому під час спроби батальйону взяти штурмом місто Шахтарськ Донецької області.

Головне наше завдання – пам’ятати своїх героїв, добровольців і військових, які загинули захищаючи всіх нас, рідну країну. Ми повинні розуміти, що ціна свободи та незалежності найвища – це людські життя.

Дякуємо за героїзм, мужність і самопожертву! Назавжди у нашій пам’яті! Герої не вмирають!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних