Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2020 11:57
Кількість переглядів: 780

Щорічно 15 лютого українська спільнота на державному рівні відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день - нагадування для всіх поколінь українців про взірець мужності, самовідданості, вірності присязі, яким стали воїни-інтернаціоналісти, день, коли ми віддаємо шану тим солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок на території Афганістану, Іраку, учасникам бойових дій в Югославії та інших «гарячих точках».

Саме до цієї пам’ятної дати, щоб вшанувати мужність воїнів-великобурлучан, яким довелось нести нелегку військову службу під час локальних війн, з глибоким сумом згадати тих, хто загинув у тих воєнних конфліктах, 13 лютого 2020 року в комунальному закладі «Великобурлуцька публічна бібліотека» відбувся тематичний захід «Афганістан болить в моїй душі». На урочистості зібралися воїни-афганці, учнівська молодь, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадськості та ЗМІ.

Із вітальним словом з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з території республіки Афганістан перед присутніми виступили голова Великобурлуцької районної державної адміністрації Ігор Миколайович Коваленко, голова Великобурлуцької районної ради Олександра Федорівна Жиліна та голова районної спілки ветеранів Афганістану, воїнів-інтернаціоналістів Олександр Михайлович Сємєнцов. Від імені Великобурлуцького селищного голови зі святом привітала  секретар Великобурлуцької селищної ради Ганна Леонідівна Крюк, а звернення від Народного депутата України Дмитра Шенцева зачитала ведуча Марина Куценко.

Під час заходу ведучі нагадали про масштаби складних і неоднозначних подій в Афганістані, продемонстрували документальні відеоматеріали про війну і закликали вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, поіменно згадавши загиблих на чужині земляків та схиливши голови у скорботній хвилині мовчання. На меморіальний комплекс до пам’ятного знаку на честь воїнів-афганців та воїнів-інтернаціоналістів, які брали участь у воєнних конфліктах на території республіки Афганістан та інших країн, була направлена делегація для покладення квітів.

До уваги присутніх була також представлена книжкова виставка-пам'ять «Вершина мужності», в якій зібрані книги і статті з періодичних видань про війну в Афганістані.

Музичне вітання зі святом ветерани-афганці приймали від фольклорного гурту «Світанок».

Методист бібліотеки
Наталія Носко

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних