Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

34-та річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Дата: 24.04.2020 13:56
Кількість переглядів: 566

Вже 34 роки у серцях і душах українців живе біль, завданий жахливою катастрофою на Чорнобильській атомній електростанції. Ця страшна і нищівна аварія стала національною та світовою трагедією, наслідки якої відчуваються й донині. Чорнобиль торкнувся кожного з нас – це і хвороби, і скалічені долі наших рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії. Вона породила велику кількість проблем, яких вистачить на багато поколінь, і які з плином часу змінюються, але не зникають. Історія ліквідація наслідків Чорнобильської катастрофи розпочалась багато років тому, триває сьогодні і триватиме ще безліч часу.

Фото без опису

На меморіальному комплексі в смт Великий Бурлук селищний голова Віктор Терещенко взяв участь у покладання квітів та вінків до пам’ятного знака ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Фото без опису

Низький уклін усім, хто боровся у нерівному бою зі страшною ядерною стихією, а також світла пам’ять тим, чиє життя обірвалося внаслідок Чорнобильської катастрофи.

З глибокою повагою схиляємося перед вами, шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції, за ваш жертовний подвиг. Дякуємо, що не шкодуючи власного здоров’я, ви рятували не лише українців, а й усе людство від смертельної небезпеки. Бажаємо вам міцного здоров’я, великого людського щастя, багатьох років життя, добробуту і процвітання, миру та злагоди.

А також повідомляємо, що Програмою соціального захисту окремих категорій населення Великобурлуцької селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік передбачено надання одноразової матеріальної допомоги учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та дружинам померлих громадян із числа ліквідаторів аварії на ЧАЕС в розмірі по 500 грн. Таких осіб у Великобурлуцькій ОТГ налічується більше 80. Допомога надаватиметься за особистими заявами після відповідного рішення виконавчого комітету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних