Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Управління багатоквартирним будинком

Дата: 14.06.2016 11:54
Кількість переглядів: 651

Власникам квартир!

          З 1 липня 2016 року вступає в силу Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (далі – Закон) метою якого є реалізація прав та обов?язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утриманням та управлінням.

        Згідно Закону за рішенням співвласників функції з управління багатоквартирним будинком передаються управителю або об?єднанню співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

            Реалізація Закону забезпечує реалізацію прийняття рішень власниками квартир стосовно питань управління будинком у тому числі проведення поточного і капітального ремонтів, реконструкції, реставрації, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку та визначення підрядників для виконання таких робіт.

          Тобто утримання будинків здійснюється за кошти власників квартир, які визначають розмір грошових внесків співвласників, черговість проведення робіт та вибір підрядника для виконання робіт.

              Отже співвласники багатоквартирних будинків:

              - обирають управителя чи створюють ОСББ;

              - на зборах вирішують питання про розмір витрат на управління будинком;

              - приймають рішення про черговість проведення робіт;

              - обирають підрядників робіт;

              - контролюють витрати на проведення робіт.

       Якщо співвласники не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок. У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, а договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначено управителя.

          Враховуючи викладене вище вважаю за доцільне кожному власнику квартир у багатоквартирних будинках ознайомитись з повним текстом Закону на сайті Верховної Ради, ініціювати та прийняти участь у відповідних зборах власників квартир.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних