Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обслуговування каналізаційної мережі смт Великий Бурлук

Дата: 26.05.2020 11:42
Кількість переглядів: 657

Селище Великий Бурлук облаштоване системами централізованого водопостачання та водовідведення. Це ті зручності до яких дуже швидко звикаєш, і якщо якась із систем не працює, або працює незадовільно, то це тягне за собою цілий ряд проблем. Щоб вони не виникали, каналізаційні та водопровідні мережі потребують постійної всебічної уваги.

Останнім часом від мешканців надходять часті звернення щодо засмічення каналізаційних мереж та відповідно необхідності їх аварійного прочищення. Причинами таких засмічень можуть бути порушення норм користування каналізацією, зменшення пропускної здатності труб.

З часом в каналізаційних колодязях і трубах з’являються жирові, мулові та інші відкладення, принесені стічними водами. Ці відкладення осідають на стінках труб, зменшуючи їх пропускну здатність.

Також значну шкоду завдає вплив людського фактора. Великі труднощі в роботі з обслуговування каналізаційних мереж створюють самі користувачі. Непоодинокі приклади, коли відсутня можливість під’їзду до каналізаційних колодязів внаслідок огородження або влаштування городів і квітників. При аварійному прочищенні найчастіше засмічення утворюються внаслідок сторонніх предметів, які неможливо навіть уявити в каналізаційних трубах. З таких знахідок напевно можна створити музей: продукти харчування, овочі та фрукти, рештки пакування, різноманітна білизна, дитячі іграшки, засоби гігієни, частини електроприладів і, навіть, пластикові та скляні пляшки.

Основним методом відновлення пропускної здатності каналізаційної мережі та профілактики утворення осаду є її періодичне професійне очищення за допомогою спеціальних установок.

Відповідно до Програми по поновленню мереж, споруд водопостачання і водовідведення Великобурлуцької селищної ради на замовлення КВКП «Водоканал» підрядною організацією ТОВ «ІК Енегозберігаючі технології 2010» проводяться роботи з гідродинамічного очищення каналізаційної мережі смт Великий Бурлук. В 2019 році здійснено очистку 450 м. труб, на початку 2020 року – 620 м., в травні 2020 року – 600 м. Спеціальною гідродинамічною установкою водою під високим тиском здійснюється вимивання осаду та відкладень. Для їх викачування використовується ілососна машина асенізатор. Слід зазначити, що такі профілактичні роботи виконуються вперше за більш ніж 40 років експлуатації каналізаційної мережі селища.

В черговий раз звертаємо увагу користувачів на необхідність дотримуватися норм використання каналізації. Особливо це стосується заборони викидати сторонні предмети до каналізаційної мережі, не створюючи таким чином незручностей для себе та сусідів. Маємо надію, що всі будуть відповідально ставитися та дбайливо користуватися таким зручним надбанням цивілізації.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних