Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Літній відпочинок у таборі «Сонечко»

Дата: 19.06.2019 10:27
Кількість переглядів: 656

У цьому році за кошти місцевого бюджету було проведено оздоровчу кампанію в освітніх закладах Великобурлуцької селищної ради. 27 травня 2019 року при КЗ «Площанський ліцей» відбулось урочисте відкриття табірної зміни пришкільного табору відпочинку "Сонечко". Цього дня наш ліцей гостинно прийняв у свої обійми дітей, які не захотіли прощатися з ним, а вирішили ще частину літа провести зі шкільними друзями. Діти з нетерпінням чекали на відкриття табору. Після напруженої розумової праці літні канікули не можна уявити без активного відпочинку.

Цього року в таборі відпочивав 51 учень. Враховуючи вікові та індивідуальні особливості дітей, їх було об’єднано у 2 загони: І загін – «Кульбабки», ІІ загін – «Мурашки».

З метою покращення та зміцнення фізичного та психологічного здоров’я дітей при складанні плану роботи табору враховувались уподобання школярів, можливості для розвитку творчого потенціалу, задоволення їх особистих інтересів у процесі ігор та розваг, тому кожен день у таборі був присвячений певній темі: «День туриста», «День винахідника», «День пісні», «День спорту», «День сім’ї», «День дозвілля», «День розумника», «День дружби», «День казки», «День сміху», «День довкілля».

Пріоритетним напрямком роботи табору була організація здорового способу життя дітей в умовах літнього відпочинку. Цьому сприяли:

  • ефективне використання природних ресурсів (рухливі ігри на свіжому повітрі);
  • збалансоване харчування ( наявність у щоденному раціоні свіжих овочів та фруктів);
  • чітке дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку дітей;
  • формування навичок особистої гігієни;
  • належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи (спортивні змагання, рухливі ігри, походи, формування навичок безпечної поведінки);
  • дотримання режиму дня.

Особлива увага приділялася також виховній роботі. Це дало змогу ефективно спланувати та провести велику кількість заходів: теренова гра «Патріоти-шукачі», операція «Чисте подвір’я», виготовлення виробів «Друге життя відходів», змагання з шахів, тенісу, танцювальний марафон «Майданс», квест «Ми до тебе в гості, казко, завітали», конкурс «Театр юного актора» тощо.

Третього червня в таборі був особливий день, який був присвячений Міжнародному дню захисту дітей (свято «Сонце дитинства»). Цього дня діти брали участь у флешмобі, конкурсі малюнків на асфальті «Щасливе дитинство», у пісенному марафоні, а ще варили традиційну в цей день для нашого закладу польову кашу. Крім того, кожен вихованець отримав морозиво від нашого друга та постійного спонсора, директора ПОСП «Бурлуцьке», І.Філімонова.

Під час табірної зміни діти мали можливість побувати з екскурсіями на току ПОСП "Бурлуцьке", у родинній садибі Донець-Захаржевських смт Великий Бурлук, Великобурлуцькому краєзнавчому музеї, Екопарку Фельдмана в місті Харкові.

Завдання табору – це активний та змістовний відпочинок дітей та здорове харчування. Тому особлива увага приділялась організації харчування дітей: дотримання санітарно-гігієнічних вимог харчування, забезпеченість якісними продуктами, збалансоване меню, до якого входили свіжі фрукти, овочі, соки, м’ясо, молочні продукти тощо. Харчування в таборі з 27 травня по 13 червня 2019 року було дворазовим: сніданок та обід (вартістю 27 грн. на день).

На урочистій лінійці, присвяченій закінченню табірної зміни, були нагороджені й відзначені найбільш активні учасники табору й переможці спортивних змагань.

Маємо надію, що життя в таборі дітям запам’ятається надовго, і вони ще захочуть бути його активними учасниками. Бо кожен день життя табірної зміни допомагав дітям зрозуміти, що потрібно бути спритними і сміливими, дружніми і чесними, добрими і творчими.

Вихователь табору
Воловик Ганна Миколаївна

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних