Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зміни режиму поїздок громадян України до Російської Федерації

Дата: 15.01.2020 10:02
Кількість переглядів: 544

Інформуємо, що 18 грудня 2019 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 1056 «Про дію окремих положень міжнародних договорів України з Російською Федерацією».

Згідно з положеннями згаданої постанови, з 01 березня 2020 року скасовується можливість перетинання громадянами України державного кордону України з Російською Федерацією на підставі паспорта громадянина України та свідоцтва про народження для дітей віком до 16 років.

Вищевказані зміни імплементуються українською стороною у рамках удосконалення процедури прикордонного контролю громадян України під час виїзду з території України до Російської Федерації з метою запобігання випадкам використання підробок паспорта громадянина України (у формі книжечки) та свідоцтва про народження з огляду на низький ступінь захисту вказаних документів.

При цьому зазначаємо, що згідно з частиною четвертою статті 1 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», відповідно до якого громадянин України ні за яких підстав не може бути обмежений у праві на в'їзд в Україну, громадяни України мають право на в’їзд на територію України з території РФ як за документами, дійсними для виїзду за кордон, так і за паспортом громадянина України та свідоцтвом про народження (для дітей до 16 років).

Разом з тим, з метою мінімізації ризиків виникнення ускладнень під час перетинання українсько-російського державного кордону з 01.03.2020, МЗС рекомендує громадянам України, що проживають у прикордонних районах Луганської, Донецької, Сумської, Харківської та Чернігівської областей завчасно подбати про оформлення/обмін паспорта громадянина України для виїзду за кордон.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних