Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головний пріоритет Великобурлуцької ОТГ - безпека та здоров’я її мешканців

Дата: 08.04.2020 09:53
Кількість переглядів: 591

Коронавірусна інфекція кожен день готує для нас нові та непередбачувані виклики.

Великобурлуцька селищна рада не може стояти осторонь ситуації, що склалася в Україні у зв’язку із поширенням захворювання на COVID-19.

Так, відповідно до потреб первинної та вторинної ланки медичної допомоги, інших служб і підрозділів громади та району на сесії Великобурлуцької селищної ради було прийнято Програму створення та використання місцевого матеріального резерву для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню на 2020 рік та виділено з місцевого бюджету 350 тис.грн. Ці кошти  спрямовані на придбання засобів індивідуального захисту, антисептичних та дезінфікуючих засобів, матеріалів та спорядження. Придбані засоби в разі загострення епідемічної ситуації будуть передані відповідним підрозділам і службам громади та району і використовуватися їх працівниками у вогнищах коронавірусної інфекції та запобігання поширення респіраторної хвороби.

На сьогоднішній день придбано: 10 кг дезактіну, 10 кг медікаріну №300, 530 - одноразових халатів, 600-одноразових шапочок, 950 пар бахіл, 764 пари рукавичок, 67- респіраторів FFP-2, 50- респіраторів FFP-3, 50- костюмів хіміко-біологічного захисту, 4 літри – антисептиків,100 кг хлорного вапна, 1- оприскувач, 6090- медичних масок та антисептики по 100 мілілітрів у кількості 20 штук на загальну суму 218,2 тис. грн.

Відділення соціальної допомоги вдома Великобурлуцької селищної ради продовжує працювати в штатному режимі. Соціальні працівники надають всі необхідні послуги підопічним, закуповують і доставляють продукти харчування та інші товари.

У рамках комплексної роботи, направленої на протидію поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 на території Великобурлуцької селищної ОТГ  з 8 квітня Великобурлуцькою селищною радою спільно з працівниками КВКП Великобурлуцький «Водоканал» розпочато  обробку тротуарів, під’їздів багатоквартирних будинків, прибудинкових територій, зупинок громадського транспорту та сміттєвих контейнерних майданчиків хлоровмісними сумішами. Суміш, що застосовується для проведення спеціальної обробки не пошкоджує будівельні матеріали, деревину, лакофарбові вироби, не призводить до корозії металів та забезпечує надійну дезінфекцію будь-яких поверхонь. Також вона є цілком безпечною для людей і тварин.

Великобурлуцька селищна рада закликає мешканців громади  дотримуватися  обмежувальних заходів у боротьбі з COVID-19 затверджених постановою КМУ  «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

В свою чергу ми продовжуємо працювати у напрямку роз`яснювальної роботи щодо недопущення поширення інфекції на території громади, бо збереження життя та здоров`я наших мешканців - це найголовніше.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.