Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запроваджуємо роздільне збирання побутових відходів

Дата: 28.07.2020 09:37
Кількість переглядів: 850

В процесі своєї життєдіяльності людина, навіть не бажаючи, та все ж є причиною того, що кількість сміття невпинно збільшується. Особливо небезпечними для довкілля є неорганічні відходи, які складаються зі штучних матеріалів: метал, пластик, скло. Наприклад, пластик може роками лежати в землі, не втрачаючи свого первісного вигляду. Тонкому поліетиленовому пакету потрібно не менше 15 років, а одноразовому посуду — близько 500 років, щоб повністю розкластися.

Одним із основних способів раціонального поводження з відходами є сортування сміття, його роздільне збирання і відповідно повторна переробка. З огляду на існуючу проблему, яка кожного року тільки збільшується, у Великобурлуцькій об’єднаній територіальній громаді запроваджується роздільне збирання твердих побутових відходів. Для цього в селищі поруч з контейнерами для твердих побутових відходів вже облаштовано чотири спеціальні майданчики, на яких встановлені контейнери для пластику та скла. А саме на контейнерних майданчиках біля багатоквартирних будинків:
в мікрорайоні селища,
вулиць Весняна, Сонячна та Центральна,
по вулиці Трудова
та вулиці Будівельників.

Це лише початок, в планах на майбутнє продовження облаштування таких спеціалізованих майданчиків і встановлення необхідних контейнерів. Розуміємо, що це неприбуткова діяльність, проте надважливим є зниження негативного впливу на довкілля. На даний час вирішується питання щодо заключення договорів на утилізацію або вторинну переробку відсортованих відходів.

Щоб система вибіркового збору сміття була ефективною, необхідна активна участь кожного, хто викидає сміття. Якість сортування сміття залежить від свідомості і бажання населення долучитися до такої практики. Закликаємо мешканців не бути байдужими і не стояти осторонь, усвідомити всю важливість даного питання і з відповідальністю віднестися до процесу сортування сміття. Насправді, сортування сміття починається ще з власного помешкання, квартири чи будинку, де і проводиться його розділення за видами. Маємо надію, що спільними зусиллями зможемо досягти великої мети – збереження природних ресурсів і покращення екологічного стану для наступних поколінь.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних