Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Благоустрій щодня

Дата: 12.06.2020 08:46
Кількість переглядів: 783

Йдучи на роботу, в магазин чи просто прогулюючись, мало хто б хотів проходити повз купи сміття, зарослі бур’яну, під сухим гіллям дерев… Крім того що це просто не гарно виглядає, це ще й може бути небезпечно. В такому випадку благоустрій населених пунктів стає справжньою боротьбою за чистоту, за світло, за безпеку.

Великобурлуцькою селищною радою приділяється велика увага саме такому багатогранному благоустрою. Одним із важливих напрямків роботи є вдосконалення і підтримка в належному стані вуличного освітлення населених пунктів громади. Несприятливі погодні умови спричиняють вихід з ладу значної кількості ліхтарів. Відновлення освітлення, заміна ліхтарів і ламп на енергоефективні світлодіодні проводиться на постійній основі і робота продовжується. Мережа вуличного освітлення громади постійно розширюється. Так на початку червня вуличне освітлення з’явилося на вулиці Сільгосптехніка смт Великий Бурлук, де було встановлено 7 ліхтарів. По вулицях Сонячна, Виноградна, Слобожанська смт Великий Бурлук та вулиці 1-го Травня с. Плоске становлено додаткові ліхтарі, загальною кількістю 14 шт. Роботи проводяться Великобурлуцьким РЕМ АТ «Харківобленерго» на замовлення селищної ради.

Значний обсяг робіт з благоустрою виконується працівниками КВКП «Водоканал». В напрямку покращення протипожежної безпеки в селищі було замінено два пожежні гідранти на нові – біля Великобурлуцького Будинку культури та гуртожитку Великобурлуцького ліцею. Також продовжується проведення дезінфекції тротуарів, під’їздів багатоквартирних будинків, прибудинкових територій, зупинок громадського транспорту, лавок в парковій зоні та сміттєвих контейнерних майданчиків, з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19). Важливою частиною роботи є санітарна обрізка зелених насаджень та повне видалення аварійних дерев, яка вирішує цілий ряд проблем: попередження пошкодження майна, дахів будівель, електромережі чи навіть травмування перехожих, забезпечення належної оглядовості виїздів для автомобілістів. Проводиться підмітання центральної частини смт Великий Бурлук робітниками КВКП «Водоканал» та за допомогою механічної щітки.

Поширення рослин амброзії полинолистої є ще однією з проблем, яка потребує особливої уваги. Комунальним підприємством в частині виконання заходів з карантину рослин, і зокрема знищення амброзії, проводиться обкіс трави на обочинах доріг за допомогою трактора з навісним обладнанням косарка. Обкіс трави газонів, парку, узбіччя тротуарів, дитячих майданчиків, враховуючи великі обсяги цієї роботи, здійснюється як працівниками КВКП «Водоканал» так і особами, залученими на громадські роботи.

З метою підтримки безпеки на автошляхах поновлюється розмітка на пішохідних переходах. Особи, залучені на громадські роботи, проводять прибирання території населених пунктів громади, ліквідацію стихійних звалищ, вирізування порослі на узбіччях доріг тощо.

Ми всі хочемо бачити навколо охайні, чисті, а вночі освітлені вулиці, але досягається це важкою щоденною працею. Проте трапляються непоодинокі випадки не просто людської байдужості, а навмисного спричинення шкоди, наприклад, пошкодження огорож, дорожніх знаків, підпал місць для сидіння глядачів на стадіоні, викидання сміття в неналежних місцях і багато іншого. Маємо віру в громадську свідомість населення і закликаємо всіх підтримувати чистоту, дбати про прилеглу територію до своїх будинків, установ, організацій, місць торгівлі, адже від кожного з нас залежить яким буде наш рідний край. Благоустрій – це спільна справа влади та громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.